Dolar/TL 3.80 altına geriledi! Düşüş Devam Eder mi

Dolar/TL 3.75 ve 3.70 bölgeleri son derece önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 3.70’in tamamen geçilmesi ile kurda rahatlama devam edebilir

Uluslararası Kredi ve Derecelendirme Kuruluşu Fitch yetkilisi James McCormack yaptığı açıklamada Türkiye’nin kredi notuna ilişkin not indirimi riskleri gördüklerini belirtti. Hatırlayacağımız üzere tek yatırım yapılabilir seviyedeki notumuzu Fitch elinde tutuyor. 15 Temmuz’dan sonra S&P ve Moody’s not indirimine gitmişti ve bu da Türk Lirası üzerinde büyük baskı yaratmıştı.

Fitch’in bir sonraki değerlendirmesi 27 Ocak’ta ve 24 Ocak’taki TCMB toplantısından 3 gün sonra. Merkez eğer sert faiz artışına gider ve bir anlamda bağımsızlık mesajı da verirse Fitch’in algısı değişebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün “Döviz üzerinden yapılan spekülasyonların derinliğinin olmadığı ortada. TCMB gerekli tedbirleri alacak kabiliyete sahiptir. Bankalar farklı hesapların içine giremez, girmemelidir. Gün yatırım, üretim, duran çarkları çalıştırma, çalışanları hızlandırma günüdür. Bugün bunları riske atmazsanız, yarın atacak hiçbir şeyini olmayabilir. Ekonomiyi çökertme gayretlerine karşı da milli seferberlik ilan etmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

Dolar/TL ise Dolar endeksindeki gerileme ile birlikte düşüşüne devam ediyor. TCMB’nin bugün 1 haftalık repo ihalesi açmaması da TL’ye destek olmuş durumda. Sabah saatlerinde 3.93 üzerine tırmanan kur yaşanan düşüşle 3.80 altına kadar geriledi. Aşağıda 3.75 ve 3.70 bölgeleri son derece önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 3.70’in tamamen geçilmesi ile kurda rahatlama devam edebilir. BIST 100 ise %3’e yakın artıda.

Forex Koçu