Dolarda kritik beklenti, endekste büyük endişe…

Seçim süreci gelişmeleri ve küresel ticaret müzakerelerinin seyri piyasaları etkileyecek. Yukarı yönlü hareketlerde dolarda 6,42 görülür mü? Endekste geçen yılın dip seviyesi gündeme gelir mi? Yanıtlar Üzeyir Doğan’dan…

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

YUKARI YÖNLÜ HAREKETLERE DESTEK

DOLAR / TL

Bu hafta hem iç hem dış siyasetin ön planda olmaya devam edeceğini düşünürken, Dolar/TL’de orta vadede 5,94 altına sarkılmadığı sürece geri çekilmelere teknik düzeltme gözüyle yaklaşmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde hem seçim sürecine ilişkin gelişmeler hem de tüm gelişmekte olan ülke para birimleri açısından önemli olan ticaret müzakerelerinin seyri ekonomik verilerin önüne geçecektir. Orta ve uzun vadeli göstergelerin yukarı yönlü hareketi desteklediği Dolar/TL’de kısa vadede haftanın son günü test edilen 6,05 ilk destek iken bu seviyenin altında ana destek bölgesi 5,94-5,97 aralığında bulunmaktadır. Yukarı yönlü hareketlerde ise 6,15-6,25 ve devamında 6,42 takip edilebilir.
 
BIST 100

Mart sonunda görülen dip seviye olan 90.500 desteğinin kırılmasının ardından teknik görünümün daha da zayıfladığı endekste aşağı yönlü hareketler devam etti. 90.500 direnci aşılmadan yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu sürdürürken 90.500 üzerinde 91.500 – 93.000 seviyeleri gündeme gelebilecektir. Geri çekilmelerde ise sene başında gördüğümüz dip seviye olan 87.400 ve devamında geçtiğimiz yıl ağustos ayında görülen dip seviye olan 84.500 gündeme gelebilir. Endeksin içinde bulunduğu bölgenin oldukça kritik bir destek bölgesi olması ve geçtiğimiz dönemde bu seviyelere doğru yaşanan geri çekilmelerin hızlı tepkiler getirdiğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.