Dolar Bozdağ'ın açıklamalarıyla yükselişe geçti

Dolar kuru gün içinde yükseliş trendini korudu

Dolar/TL, yeni haftaya 3,86 seviyesinin üzerinde başladı. Öğlen saatlerinde Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın Merkez Bankası'na ilişkin sert açıklamalarda bulunması doları kuvvetlendirdi. Saat 18:08 itibariyle dolar 3.9206 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL bugün en düşük 3,8498, en yüksek 3.9296 seviyesini gördü.

Bozdağ "Merkez Bankası ve diğer çalışma yapanların kendi ezberlerinden giderek adım atmaları, bildikleri çerçevede gitmeleri hep olumlu sonuçlar doğurmuyor" dedi.

Ayrıca Bozdağ, ABD'de tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab'ın davasına ilişkin olarak "Türkiye'ye dönük bir kumpas olduğunu" söyledi. Hukuki dayanaktan yoksun ve siyasi dava olduğunu belirten Bozdağ, FETÖ'nin 17-25 Aralık'ta yapamadığını ABD yargısı ile tekrarlamak istediğini söyledi.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Türkiye'ye yönelik endişeler devam ediyor. Batı ile gerilen ilişkiler enflasyondaki yükselişin devam edeceği endişesi ve bu dönemde faizin düşmesi gerektiğine ilişkin söylemler TL'yi daha yüksek bir satış baskısına maruz bırakıyor" dedi ve ekledi: "Geçen hafta belirginleşen faizlerin düşmesi gerektiğine ilişkin söylemlerin piyasa dinamiklerine aykırı bir adım getirip getirmeyeceği endişesinin TL'deki negatif ayrışmada önemli bir belirleyici olduğunu söyleyebiliriz."

Euro 4.6071 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1748 seviyesinde bulunuyor.

Altının gramı 162 lira seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde tarihi rekorunu kırdı ve 163.3 lirayı gördü.
2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.21 oldu.