Dolar 7.44 TL seviyesini gördü

Dolar/TL tarafında yükseliş ivmesi etkisini devam ettiriyor. Kur akşam saatlerinde 7.44 seviyesini gördü

Küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, aşı haberlerinin ardından dolar birçok para birimi karşısında gerileme kaydederken, Türk Lirası'nın dolar karşısında düşüşü yeni işlem gününde de devam etti.

Kur, TSİ 21:16'da 7.44 seviyesine ulaştı. TL, dolar karşısında yüzde 3,8 aşağıda seyrederken gelişen para birimleri dolar kaşısındaki kayıplarını genişletiyor. Dolar/TL Şubat ayına 7,30 seviyesinden başlamıştı.
ABD tahvil faizindeki yükseliş piyasaya baskı yaratan en önemli başlıklardan biri. Şubat başından yüzde 1,10 seviyelerinde olan ABD 10 yıllık tahvil getirisi akşam dakikalar içinde 1,5 seviyesinden yüzde 1,6 seviyesine çıktı. Tahvil faizlerindeki artış altın fiyatlarını da aşığı çekerken, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri daha kırılgan hale getiriyor. Ekonomi yönetiminin değişimiyle birlikte gelmeye başlayan yabancı yatırımların azalacağı beklentisi TL'nin değer kaybetmesinde etkili oluyor. 

Türkiye'nin risk primi 293 baz puan seviyesinden işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 14,92 oldu.

Türk Lirası, Meksika pesosu ile birlikte ilk işlemlerde en çok değer kaybeden para birimi olurken haftaya 7,01 seviyesinde başlayan dolar/TL kuru Çarşamba günü 7,24'ün üzerini test etmişti.

FAİZLER HALA DÜŞÜK

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, tahvil getirilerinin son dönemde yaşanan artışa rağmen hala nispeten düşük olduğunu söyledi. Bostic, Fed'in tahvil getirilerindeki bu artışı düzeltmek için herhangi bir şey yapması gerekmediğini savundu. "Tahvil getirilerinde artıştan şu anda endişe etmiyorum" diye konuşan Bostic, "Biz gözümüz bunun üzerinde. Politikamız ile bu artışa yanıt vermemiz gerekmesini beklemiyorum" dedi.
Bostic konuşmasında, Fed'in varlık alımlarını azaltmayı "bir süre için" düşünmeye ihtiyacı olmamasını beklediğini ifade ederken, "Aşırı enflasyon, Fed'in uzun bir süre endişe etmemesi gereken bir konu" dedi.

ABD borsalarında tahvil şoku! Endeksler sert düştü

 

Asya borsalarında küresel satış dalgası

 

Volatil seyreden 7 hisse tedbir kapsamına alındı

SPK, 3 şirketin bedellisine olumlu yanıt verdi

SPK'dan 21 kişi ve 16 site hakkında suç duyurusu

SPK, Tümosan'ın bölünme başvurusunu onayladı