E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan 21 kişi ve 16 site hakkında suç duyurusu---

SPK'dan 21 kişi ve 16 site hakkında suç duyurusu

SPK'dan 21 kişi ve 16 site hakkında suç duyurusu
25 Şubat 2021 - 20:26 borsagundem.com

SPK, 21 kişi ve 16 internet sitesi ile sağlayıcıları hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yürütülen incelemeler sonucunda, izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulundukları belirlenen 21 kişi ve 16 internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Kararla ilgili SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunan ve bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle hileli davranışlarla yatırımcıları aldatarak Invests360, Tr360Fx ve ICB Capital lehine zarara uğrattığı belirlenen Bülent Liçis, Metin Liçis ve Mihael İpekoğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

'Suça iştirak'ten 18 kişi hakkında suç duyurusu

Kurul ayrıca, "izinsiz sermaye piyasası suçunun işlenmesinde kullanılan araçların sağlanması ve yardımda bulunarak suçun icrasının kolaylaştırılması (kendisine ait ve/veya yetkilisi olduğu şirketlerin banka hesaplarının kullandırılması, adına kayıtlı telefon hatlarının kullandırılması, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak izinsiz sermaye piyasası faaliyetinde bulunan internet sitelerinin reklamlarının
yayımlanması) suretiyle suça iştirak edilmesi" gerekçesiyle de aralarında Ali Gündoğdu, Alper Girgin, Atakan Temürlenk, Cemal Yaman, Ceylan Tuğal, Gökmen Şen, Hüseyin Alagöz, Mehmet İlter Avcı, Mehmet Yücel Eşkin, Meli Sallacan, Metin Güler, Muharrem Temürlenk, Murat Şahan, Ömer Uymalık, Salim Bigalı, Ufuk Gürsoy, Yako Suri ve Yaniv Yohay'ın bulunduğu 18 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

16 internet sitesi ve sağlayıcıları da tespit edildi

Bu kararlara ek olarak bültende, invests360.com, invests360.marketing, turkeyinvests360.com, trinvests360.com, tr360fx.com, invests360turkey.com, tr360fx1.com/tr/, tr360fx2.com, tr360fx3.com, tr360fx4.com, invests360tr.com, 360fxtr.com, icb-capital.com, icbcapital.net, icbcapitalgiris.com ve bitcoin.safebroker.club alan adlı internet sitelerinin içerik sağlayıcıları hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

2 bağımsız denetim şirketine SPK'dan ceza

SPK'dan bir aracı kurumun kuruluş başvurusuna onay

SPK'dan Pamukova Elektrik'in birleşmesine onay

SPK, 3 şirketin bedellisine olumlu yanıt verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)