Dolandırıcı Ayhan Öztürk ve ekibine Pera'da ceza

SPK, Pera GMYO hisselerinde yakaladığı Ayhan Öztürk ve ekibine toplam 2 milyon 584 bin 848 lira idari para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (#PEGYO) hisselerinde 7 Temmuz 2020 - 14 Temmuz 2020 döneminde gerçekleşen işlemlerle yürütülen incelemede, dolandırıcı Ayhan Öztürk ve ekibini yakaladı.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, PEGYO pay piyasasında “Telegram” adlı sosyal paylaşım platformunda “#EymBorsa Duyuru Grubu” isimli grup üzerinden muhtelif tarihlerde yapılan paylaşımlar ve gerçekleştirilen işlemleri belirleyen Kurul, Ayhan Öztürk ve Yediler Grup Gıda Sanayi ve Ticaret unvanlı şirkete, 1 milyon 175 bin 29'ar lira idari para cezası kesti.

Kurul ayrıca, Ayhan Öztürk'ün ekibinden, yine PEGYO hisseleriyle ilgili Telegram üzerinden yapılan paylaşımlar ve hissedeki işlemler nedeniyle aralarında; Neriman Öztürk, Nurettin Deniz, Ahmet Faruk Aksakal, Cemal Emre ve Emel Ekici'nin bulunduğu 5 isme de 46 bin 958'er lira idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Buna göre, söz konusu hissede Ayhan Öztürk ve ekibine kesilen toplam idari para cezası miktarı 2 milyon 584 bin 848 lira oldu.

SPK, PEGYO'da Ayhan Öztürk'le bağlantılı bir kişiyi daha yakaladı

SPK, dolandırıcı Ayhan Öztürk'ü o hissede yakaladı

SPK dolandırıcı Ayhan Öztürk'ün hesaplarını kilitledi

Penguen'in patronlarına SPK'dan ceza

SPK, Kalkınma Bankası'nın sermaye artırımına onay verdi

BİST, 8 hissede VBTS kapsamında tedbir uygulanacağını duyurdu

Taç Tarım'ın hisse kodu 'OTTO' olarak değiştirilecek