E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK, PEGYO'da Ayhan Öztürk'le bağlantılı bir kişiyi daha yakaladı---

SPK, PEGYO'da Ayhan Öztürk'le bağlantılı bir kişiyi daha yakaladı

SPK, PEGYO'da Ayhan Öztürk'le bağlantılı bir kişiyi daha yakaladı
15 Eylül 2020 - 19:26 borsagundem.com

SPK, Telegram'daki #EymBorsa Duyuru Grubu'nda Ayhan Öztürk'le hareket ettiği belirlenen Nurettin Deniz'e 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PEGYO) hisselerinde, Telegram üzerinden #EymBorsa Duyuru Grubu isimli gruptan yatırımcıları yanıltmaya yönelik paylaşımlarda bulunan bir kişiyi daha yakaladı.

SPK, dün aralarında dolandırıcı Ayhan Öztürk ile birlikte 5 kişiye söz konusu telegram grubunda yanıltıcı paylaşım yaptıkları gerekçesiyle 6 aylık işlem yasağı uygulanmasına karar vermişti.

Ayhan Öztürk ile birlikte hareket eden bir kişi daha tespit edildi

SPK'nın yürüttüğü incelemelerde, Ayhan Öztürk’ün Telegram adlı sosyal medya uygulamasındaki “#EymBorsa Duyuru Grubu” üzerinden PEGYO payının fiyatı ile ilgili olarak yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla paylaşım yapmaya devam ettiği tespit edilirken, Nurettin Deniz adlı kişinin de Öztürk ile birlikte hareket ettiği belirlendi.

Bunun üzerine Kurul, Nuretin Deniz hakkında da  Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) “Piyasa dolandırıcılığı” başlıklı maddesi kapsamında yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen,  16 Eylül 2020 tarihinden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

"Bu gruplara dahil olan yatırımcıların, suça iştirak kapsamında sorumlulukları doğabilir"

Bültende yatırımcılara tekrar uyarıda bulunan SPK, hisselere ilişkin sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden yapılan yatırım tavsiyelerinin, belirli bir grup tarafından gerçekleştirilen, piyasa dolandırıcılığı işlemlerine hizmet etme amacı taşıyabileceğinin altını çizdi.

SPK ayrıca, #EymBorsa Duyuru Grubu” ve benzeri sosyal medya gruplarına dahil olan yatırımcıların, bu grupları yönlendiren kişiler tarafından işlenen suçlara iştirak kapsamında sorumluluklarının doğabileceğini de yatırımcılara bir kez daha hatırlattı.

SPK, dolandırıcı Ayhan Öztürk'ü o hissede yakaladı

SPK dolandırıcı Ayhan Öztürk'ün hesaplarını kilitledi

SPK borsa dolandırıcısı Ayhan Öztürk hakkında suç duyurusunda bulundu

Dolandırıcı Ayhan Öztürk’e 3 yıl hapis, 125 bin TL para cezası

‘Kaçak’ Ayhan Öztürk nerede saklanıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 22,02
En Yüksek: 22,02
En Düşük: 19,99
Değişim 9,99 %
FK: 5,94
PD / DD: 4,88
İşlem Hacmi 281.123.736
Toplam Adet: 13.263.092
Ağırlıklı Ort.: 21,08
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN16 Eylül 2020 09:49

    dolandırıcıların hisselerine tmsf el koysun satsın hazineye irat etsin,dolandırıcıları kodese 40 yıl tıksın

  • Borsaci Baris16 Eylül 2020 08:35

    Karalama yapiyorsunuz sahislara alakasi yok kinse kimseye hisse pazarlamaz tutki yapti hu adam 70 80 kuruslarda al verdi grubuna yazik size yalan haberler yapiyorsuniz

  • hisseci16 Eylül 2020 08:17

    PANDA YAŞIYOR MU YAHU

  • Keremcem 16 Eylül 2020 07:56

    Bunlar gibi 10 15 kişi var borsayi yatırım yeri değil kumar yerine çeviren.spk ceza vermeyi bilmiyo.kes para cezasini.2.yi yakalarsam hapis cezası verecen. Bide bunların sosyal takip sayfalarini niye kapatmiyorsun.adam al demiyorda takip et yada izle diyerek şifreli al diyor

  • nuri zaim16 Eylül 2020 15:11

    Al diyen diyorda alan niye alıyor.Bunların kafalarına silahmı dayıyorlar,yoksa al dedikleri almassa,sat dedikleri satmassa tecavüz ederiz diye tehtitmi ediyorlar.Bunlar buraları nasıl kumar yerine çeviri yorlar.Borsanın önüne gidip 31 mi onuyorlar pokermi oynuyorlar.Sen kimsin spk nın verdiği cezayı beğenmeyip yeni cezalar öneriyorsun hakimmisin,savcımısın şizofrenmisin .senin özürlü olduğun kesin

  • FARUK16 Eylül 2020 07:11

    HEPİMİZ KIZIYORUZ DEĞİL Mİ BU BORSACILARA PEKİ DÜŞÜNÜN BUNLAR OLMASA HİSSELER KENDİ KENDİNEMİ PRİM YAPACAK VEYA PATRONLAR 3-5 LİRAYA HALKA ARZ ETTİKLERİ MALLARINI AŞAĞI BASIP 1 LİRAYA ALMAYACAKLAR MI GERİ KIZMAYA DEVAM BİRDE BÖYLE DÜŞÜNÜN 

  • nuri zaim16 Eylül 2020 15:14

    İşte borsada az bulunan aklı başında bir borsacı.Faruk kardeşimiz

  • Oksenis Karert15 Eylül 2020 23:13

    işlerini güzel yapanları çok severim.

  • BORSACI15 Eylül 2020 20:42

    şirketin kendisi dolandırıcılık amacı ile kurulmuşdur sermaye eksitip sermaye artışı ile sürekli soygun yapmaktadır.sorumlular şirketi yönetenlerdir ceza patronlara verilmeli hep zarar hep zarar.yönetim azılı dolandırıcı ayhan günah keçisi seçmek asıl suçluyu gizlemekdir.

  • Cingöz15 Eylül 2020 20:10

    Daha 1 gün hapis yatmadi