Dolandırıcı Ayhan Öztürk Ulaş hissesi pazarlıyor

Borsanın en büyük dolandırıcısı olarak bilinen Ayhan Öztürk, Ulaş hissesi pazarlamaya başladı #ULAS #ulas

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Borsada çok sayıda şirketin kottan atılmasına neden olan, binlerce kişiyi mağdur eden ve borsanın en büyük dolandırıcısı olarak bilinen Ayhan Öztürk, Ulaş Turizm hissesi pazarlamaya başladığı öne sürüldü. Ericom, Ar Tarım, Karkim hisselerini satın aldıktan sonra içini boşaltan ve kottan atılmalarına yol açan Ayhan Öztürk hakkında çok sayıda suç duyurusu bulunuyor. Çok sayıda kişiye borç takan, bir ara bu yüzden hapse giren ve köşe buçuk saklanan Ayhan Öztürk, sanal medya hesaplarından bilinçsiz yatırımcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor. Ayhan Öztürk şimdi de defter değeri 69 kuruş olan hisseyi, 2 lira seviyesinden bilinçsiz yatırımcılara pazarlamaya çalışıyor.

ÖZSERMAYESİ ERİYEN ŞİRKET

Özsermayesi 7 milyona kadar gerileyen Ulaş Turizm, zarar eden bir şirket olarak biliniyor. Dolandırıcı Ayhan Öztürk’ün pazarladığı Ulaş Turizm hisselerinde son dönemde patronlar yüklü oranda hisse satışı yaptı. Cüneyt Ulaş, 25 Nisan’da 1.61.1.63 lira aralığından 150 bin adet, 14 Nisan’da da 1.53 liradan 32 bin adet hisse sattı. Cüneyt Ulaş’ın elinde halen yüzde 14.79 oranında pay bulunuyor.
Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulaş ise 19 Nisan’da 1.53-1.56 lira fiyat aralığından 181 bin adet satış yaparak hisselerini sıfırlamıştı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Mutlu Ulaş ise 2 Mart tarihinde 1.35-1.39 lira aralığından 322 bin adet, 3 Nisan tarihinde 1.53 liradan 10 bin adet satış gerçekleştirmişti. Tevfik Mutlu Ulaş’ın halen yüzde 15.74 oranında payı bulunuyor.

PATRONLAR SATIYOR HİSSE YÜKSELİYOR

Patronların mart ayı başından itibaren 1.30 lira seviyesinden başlayarak yaklaşık 700 bin adet hisse satarken hissenin 2 liraya kadar yükselmesi dikkat çekici. Patronların hisse satışına başladığı dönemde ise dolandırıcı Ayhan Öztürk devreye girerek sanal medya hesaplarından hisse pazarlıyor. Hâlâ dolandırıcı Ayhan Öztürk’e inanıp hisse alan var mı bilinmez ancak uzmanlar geçmişte bu tarz pazarlanan hisselerden sonra büyük kayıplar yaşandığına dikkat çekerek yatırımcıların dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için dikkatli olmalarını öneriyor.

SPK, borsa dolandırıcısı Ayhan Öztürk'ü yakaladı

CLK Holding’den Ayhan Öztürk’e suç duyurusu

 

Ayhan Öztürk nasıl bir piyasa dolandırıcısı

 

Ayhan Öztürk nasıl suçüstü yakalandı? İşte SPK raporları

 

Piyasa dolandırıcısı Ayhan Öztürk 'ün son çırpınışı

 

‘Kaçak’ Ayhan Öztürk nerede saklanıyor