Dipten hisse alma dönemi

Merrill ve Bank of America’nın Baş Yatırım Sorumlusu Chris Hyzy’a göre hisse senedi almak için iyi bir dönemdeyiz

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Toplam varlığı 2,7 trilyon doları bulan müşterilerine tavsiyelerde bulunan Chris Hyzy, beklenen aşının bulunmasıyla birlikte müşterilerinin tuttuğu nakittin agresif bir şekilde riskli varlıklara kayacağını söyledi.

Yatırımcıların düşük seviyelerde ve korumacı pozisyonlar aldığını söyleyen Hyzy, virüsten dolayı daha fazla negatif veriler gelmediği sürece borsalarda en fazla %5’lik bir düzeltme olabileceğini öngörüyor. Merrill ve BofA’nın yatırım sorumlusuna göre dip seviyeler çoktan görüldü ve borsalar mevcut krizi fiyatladı.

Bankanın verilerine göre para piyasası fon varlıkları 4,5 trilyon dolara kadar yükseldi. BofA’nın Nisan ayı fon yöneticileri anketine göre 11 Eylül saldırılarından sonra yatırımcıların en fazla miktarda nakit tuttuğu bir dönemin içerisindeyiz.

Borsalar Mart ayında dip seviyelerini gördükten sonra %20 yükselmiş olsa da hala birçok yatırımcı riskli varlıklara geri dönmekte tereddüt ediyor.

Hyzy, S&P 500 Endeksindeki rallinin şu anki seviyeden %13 artarak 3100 puana kadar gelmesini bekliyor. Şubat ayındaki rekor seviyelerin ise bu sene tekrardan görülmesini beklememekte. 2021 yılında ise borsalar başka bir şokun içine girmediği sürece Şubat ayındaki rekor seviyesini geçecek.

Usta isime göre borsalar koşmaya başlamadan önce emeklemeye sonrada yavaş yavaş yürümeye başlamalı.

Sektörel açıdan bakıldığında ise Hyzy, büyük şirketleri tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Pandemi sırasında artan yatırım ve inovasyon harcamaları nedeniyle teknoloji ve sağlık sektörlerinin krizin kazananı olduğunu ileten Hyzy’a göre emtia fiyatlarındaki düşüş ve petrol kriziyle birlikte enerji ve malzeme sektöründen uzak durulmalı.

Krizlere alışık borsacılardan yatırım tavsiyeleri

Ekonomiler yılın ikinci yarısında yeniden büyüyecek

Petrol krizi borsalar için risk oluşturmuyor