Dikkat! Hakan Kürklü Menba pazarlıyor

Yatırımcıları sosyal medya hesaplarından manipülatif hisselere yönlendirmeye devam eden Hakan Kürklü’nün Menba Holding hissesi pazarlamaya başladığı öne sürülüyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Sosyal medya hesaplarından manipülatif hisseleri önererek yatırımcıların mağdur olmasına yol açtığı söylenen Hakan Kürklü’nün ismi şimdi de Menba Holding hisseleriyle anılıyor. Facebook, twitter benzeri sosyal medya hesaplarında farklı farklı isimlerle hesap açan ve kılıktan kılığa girmesi dikkat çeken Hakan Kürklü, kendisini borsayı iyi bilen birisi olarak tanıtıyor. İddialara göre daha sonra da insanlara hisse önererek manipülatif hisselere yatırım yapmalarını sağlıyor. Her aldırdığı hisse için de tahtayı yapan manipülatörden komisyon aldığı öne sürülen Kürklü hakkında son günlerde bazı kişilerden senet karşılığı elden para aldığı iddiaları da kulislerde dolaşıyor. Çevresindeki isimler de, “Yapmıştır, doğrudur, ondan her şey beklenir” şeklinde yorumlar yapıyor. Genellikle fiyatı şişmiş hisselerde sıkışan manipülatörlerin hisse pazarlamasına aracılık ettiği ileri sürülen Kürklü ismi son günlerde Menba Holding hisseleriyle anılıyor. 2013 yılında Tepa Tıbbi Ürünler ismiyle halka açılan şirket bir süre sonra ismini Menba Holding olarak değiştirdi. 2015 yılı sonuna kadar yükseliş eğilimli bir seyir izleyen hisseler bir anda çöküşe geçti ve 4.5 liradan 1 liraya kadar değer kaybetti.

KENDİ ŞİRKETLERİNİ SATACAKLARDI AMA OLMADI

Bu arada patronlar Evren Karaca ve Reşat Korkmaz 2015 yılı Mart ayında kendilerine ait olan Re Teks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 52’sini 5 milyon 200 bin liraya şirketin içerisine sokmak istedi. Bir süre sonra şirketin özsermayesinin eridiği ve sermayeye ihtiyacı olduğu ortaya çıkınca doğal olarak ödeme yapılamadı ve hisseleri geri almak zorunda kaldılar. Şirket bu yılın ortasında bedelli sermaye artırımı yapmasına rağmen özsermayesi ödenmiş sermayesinin neredeyse yarısına kadar gerilemiş durumda. 2013 yılı ortasında 3 liradan halka arz edilen hisselerin defter değeri 48 kuruş, piyasa değeri ise 1.35 lira. Zarar etmeye devam eden şirketin 6 milyon birikmiş zararı bulunuyor.

UZMANLARDAN DİKKATLİ OLUN UYARISI

Kısa bir süre önce Taç Tarım, Atpet, Plaspak ve Temapol gibi hisseleri sosyal medya hesaplarından pazarlayan Hakan Kürklü’nün bir anda rotayı Menba Holding’e çevirmesi kafalarda yeni soru işaretlerine neden oldu. Uzmanlar, Kürklü ve benzeri kişilerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları önerilere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca yatırım kuruluşları ve portföy yönetim şirketleri dışında kimsenin öneri yapmaya yetkisi bulunmuyor.

Sosyal medyada büyük tuzak

 

Facebook üzerinden büyük borsa dolandırıcılığı