Devlet dar gelirlinin icra dosyalarını kapatacak, peki o şirket ne kazanacak?

Gelecek Varlık Yönetim’i yaptığı açıklamada önemli ölçüde etkilenmeyeceğini belirtti.

BORSAGUNDEM.COM 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dün akşam yaptığı açıklama ile detaya girmemekle birlikte alt gelir grubu vatandaşın icradaki dosyalarının hazine tarafından üstlenilerek kapatılacağını açıkladı.

Söz konusu açıklama dar gelirli arasında olumlu karşılanırken bu defa gözler alacaklı tarafında bulunan varlık firmalarının bundan ne derece etkileneceğine çevrildi.

Konuyla ilgili ilk açıklama Gelecek Varlık Yönetimi firmasından geldi.

Bugün KAP’a açıklamada bulunan Gelecek Varlık Yönetimi, portföyünün yüzde 1,5 ile yüzde 2 arasındaki kısmının haberde geçen kapsam dahilinde olmasını öngördüklerini belirtti.

Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamasına atıfta bulunarak alt gelir düzeyindeki vatandaşların borçlarına yönelik bir destek paketi düzenlemesinin yürürlüğe gireceğine ilişkin haberi kendilerinin de basından duyduğunu dile getirdi.

Söz konusu haberlerde varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2.500 TL’ye kadar olan icra takibindeki borçların devlet tarafından üstlenileceği, bu kapsamda kendilerinin de alacaklı olduğu dosyaların bulunduğu açıklandı.

Gelecek Varlık Yönetimi KAP’a gönderdiği açıklamada; haberde bahsedildiği gibi 2.500 TL’ye kadar olan alacakların devlet tarafından üstlenilmesi durumunda kendilerinin bundan fazla etkilenmeyeceği, alacakların %1,5 ile %2,0 arasındaki kısmın kapsam dahilinde olmasını öngördüklerini, ifade etti.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre haberde yer alan kararın kanunlaşması halinde Gelecek Varlık Yönetimi’nin finansal tabloları üzerinde önemli bir etkisinin olması beklenmiyor.

9 milyona yakın dosya icradan düşecek

 

İcralık borçlara devlet desteği geliyor

 

İcra ve İflas Kanunu ile ilgili değişiklik Resmi Gazete'de

 

İcra ve İflas Kanun Teklifi yasalaştı