Dev fon yöneticisinden borsada şok hareket

14 milyar dolarlık fonu yöneten Tepper, ticaret savaşanın hisselerde yüzde 5-20 orarında düşüş yaratacağını iddia etti. Sonra da ‘boğa piyasası’nı işaret ederek itiraf etti: Hisselerimi sattım

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li hedge fonu yöneticisi David Tepper, CNBC’ye verdiği demeçte ABD ve Çin arasındaki kriz daha da artarsa hisse senetlerinin yüzde 5-20 arasında düşüş yaşayacağını öne sürdü. Tepper, “Eğer ABD Çin’e daha fazla gümrük vergisi uygulamasaydı adil değerde bir hisse senedi piyasası olabilirdi” dedi.

Tepper, "Ben çok vatansever bir Amerikan vatandaşıyım. Ulusal değerlerimizi korumak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Bu çok ciddi bir meseledir. Bazen ciddi bir meseleniz olduğunda, biraz acı çekmeniz gerekir. Bu hep böyle devam eder” diye konuştu ama şok bir itirafta da bulundu.

14 milyar dolarlık malvarlığı yöneticisi olan Tepper şunları söyledi: “Boğa piyasası son vuruşlarını yapıyor. Bu tarifelerle ne olacağı belli değil. Bu nedenle hisse senetlerimin önemli bir kısmını sattım.” Ünlü yatırımcının şu anda borsadaki varlığının yüzde 25’e indiği belirtildi.