Dev AVM’nin çalışanlarına reva gördüğü yemek

Torunlar GYO’ya ait Mall Of İstanbul’da verilen yanık öğle yemeği bardağı taşırdı. Personel, “Hep böyle geliyor, istemiyoruz” diye tepkili…

BURAK TAŞÇI- BORSAGUNDEM.COM

İş kazalarının çokluğu, Türkiye’deki çalışma hayatının sancılı bir yüzü. Ölümler ise kalp yarası. Geçtiğimiz günlerde Torunlar İnşaat’ta meydana gelen ve 10 işçinin can verdiği asansör faciasının ardından tartışmalar, karşılıklı suçlamalar tedbirler konusunda ne kadar geri kaldığımızı gözler önüne serdi. Büyük acı üzerine Hükümet'in aldığı kararlar ise çalışma hayatının yüreklerine biraz olsun su serpti. 
Hal böyle, iş koşulları tartışılırken Halkalı’daki bir inşaatta patlak veren yemek skandalına bir yenisi daha eklendi. Bu kez adres dev alışveriş merkezi. Ancak ilginç olan, yürekler dağlayan asansör dehşetinin yaşandığı Şirket’e ait olması. Türkiye’nin önde gelen AVM’lerinden biri olan Mall of İstanbul’da personele reva görülen yemeğin fotoğrafı gerçekten içler acısı. Bir tabakta, yanık ve yenilemeyecek vaziyette sunulan öğlen yemeği haklı olarak personelin tepkisini çekti. Genelde yemeklerin bu halde sunulduğunu üzüntüyle söyleyen AVM çalışanları, bu manzaranın düzeltilmesine, gönül rahatlığıyla yenilecek yemekler istedi.