Denge Yatırım Holding hisselerinde Ankaralı Özdemir Uçar ismi

Bir hafta önce patronu değişen Denge Yatırım Holding hisseleri uçuşa geçti. Özdemir Uçar ismi ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM

Recep Ali Keydal, halka açık Denge Yatırım Holding'in hisselerini Pana Film’in sahibi Tayyar Raci Şaşmaz'a 55 milyon liraya sattı. Şaşmaz ilk olarak şirketin ismini Pana Yatırım Holding olarak değiştirdi. Satış açıklaması yapılmadan önce hissede başlayan hareket sürüyor. Deyim yerindeyse uçuşa geçen hisseler yaklaşık on günde 2.5 liradan 9 lira sınırına dayandı. Yüzde 250’ye yakın prim yaptı. Satış sonrası 3.5 liradan çağrı yapılacağı açıklaması yapılsa da hissede olağandışı fiyat ve miktar hareketleri sürüyor. Borsada manipülasyon işlemlerine karışan isimler şimdi Pana Yatırım Holding ile anılıyor. 


ANKARALI ÖZDEMİR UÇAR İSMİ

Borsa kulislerinde hissede Ankaralı Özdemir Uçar’ın işlem yaptığı konuşuluyor. Bir dönem halka açık kulüplerin hisselerinde sert fiyat hareketleri yapan Özdemir Uçar, Denizbank hisselerinde yaptığı sert fiyat hareketleri nedeniyle SPK’nın ağına takılmış ve yasak yemişti. Özdemir Uçar ismi son olarak Ulaş Turizm hisseleri ile gündeme gelmişti.

RACİ ŞAŞTI! SERMAYE 140 DEĞİL 11 MİLYON

Hissede yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinden sonra gözler şirketin bundan sonra atacağı adımlara çevrildi. Basın toplantısı ile satın almayı duyuran Raci Şaşmaz aslında önemli ipuçları verdi. Raci Şaşmaz yaptığı açıklamada, Denge Yatırım Holding’in şu anda sermayesinin 140 milyon lira olduğunu söyledi. Ancak Denge Yatırım Holding’in sermayesi 11 milyon lira. Şaşmaz, ya hata yaptı ya da kafasında ulaşmak istediği rakamı dile getirdi. Eğer hedef 140 milyon sermaye ise bu rakama nasıl ulaşılacağının da açıklanması gerekirdi. Eğer hedef 140 milyon lira ise tahsisli sermaye artırım ya da bedelli sermaye artırımı mı yapılacak, ya da dışarıdaki bir şirket birleştirilerek mi bu rakama ulaşılacak zamanla öğreneceğiz.

İNŞAAT PROJELERİ PANA YATIRIM HOLDİNG’E Mİ DEVREDİLECEK?

Öte yandan halka açık şirketlerle ilgili bu açıklamaların basın toplantısı ile değil KAP aracılığıyla kamuoyuna aktarılması gerekir.
Şaşmaz ve ekibinin yaptığı açıklamalara göre yeni adıyla Pana Yatırım Holding, inşaat projeleriyle gündeme gelecek. Basın toplantısında çok sayıda inşaat projelerinden bahsedilirken bu projelerin halka açık Pana Yatırım Holding’in içerisine hangi şartlarda aktarılacağı açıklanmadı.
Bu arada, Pana Film’in şu an ki en önemli projesi ATV’de yayınlanan “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz” isimli dizi.
Sert fiyat hareketleri yapılan basın açıklaması sonrası borsa çevrelerinde, “Eşkıya borsada hükümdar olmaz” şeklinde espriler yapılıyor.