Davutoğlu: Bunların her şeyi çalıntı

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı mega proje için, "Bizim 15 sene önce yazdığımız Merkez Ülke tabiri... Bunların her şeyi çalıntı, intihal" dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinop ve Amasya'daki mitinglerde CHP'nin mega projesini eleştirdi. Davutoğlu, "Bunları her şeyi çalıntı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Merkez Türkiye" projesini eleştiren Davutoğlu, "Yüzyılın projesi diye çıktı bir şey açıklayacak. Herkes onu bekliyor ne diyecek diye. Çıka çıka bizim 15 sene önce yazdığımız Merkez Ülke tabiri çıktı. Bunların her şeyi çalıntı, intihal, hırsızlık, yalancılık" dedi.

Kendisinin yazdığı Stratejik Derinlik kitabının arkasında Merkez Türkiye ifadesinin bulunduğunu belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz öğretiyoruz ama vaktimiz yok. Öğrencilerimizi göstereceğiz onlara staj verecekler. Şimdi size soruyorum 13 yıl içinde Türkiye Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya'nın merkez ülkesi oldu mu? Saray Bosna'da al bayrak, ak bayrak ile dalgalanıyor mu? Filistinlilerin gönlünde al bayrak var mı? Orhun Anıtları'nı biz tamir ettik mi? Sultan Sencer'in Türkmenistan'daki kabrini biz tamir ettik mi? Kırım Tatarları'na biz ev yaptık mı? Somali'ye biz aş verdik mi? Biz Suriyeli gariplere kucak açtık mı? İşte Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi Türkiye."

Afrika'da büyükelçilik açtıklarında masfar olduğu gerekçesiyle eleştirenler olduğunu olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Şimdi tutmuş Afro-Avrasya'nın merkez ülkesi Türkiye. Çalıntının bu kadarı da olmaz ki. Afrika'da iktidara geldiğimizde 12 yıl önce 12 büyükelçilik vardı, şimdi 37 büyükelçilik var. Dünyada 166 temsilciliğimiz vardı, şimdi 226 temsilcilik var. Kılıçdaroğlu bilmez ama duysun. Bu al bayrağı dünyanın her yerinde 226 temsilcilikle dalgalandıran kim?" dedi.