Cübbeli Ahmet 'silahlanma' açıklaması için ifadeye çağrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir televizyon programında "Türkiye'de 2 bin civarı selefi yanlısı derneğin silahlandığı" iddiası üzerine bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırdı.

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü katıldığı TV programında Türkiye'de 2 bin civarı selefi yanlısı derneğin silahlandığını iddia etmişti.

SAYGI ÖZTÜRK’E KONUŞTU

Önceki gün de Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Ünlü, bu iddiasını yineleyerek, savcılığın kendisini çağırması halinde bu derneklerden en az 150 tanesini isim isim sayabileceğini söyledi.

Ünlü ayrıca yasadışı silahlanma konusunda genel bir bilgiye sahip olduğunu, değişik illerdeki arkadaşlarından da illerdeki bu tehlikeli silahlanma konusunda edindikleri bilgileri dinlediğini söylemişti.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Ünlü'nün bu iddialarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık Ahmet Mahmut Ünlü'ye tebligat göndererek ifadeye çağırdı. Ünlü'nün önümüzdeki günlerde adliyeye giderek bahsettiği 150 derneğin ismini vermesi bekleniyor. 

Cübbeli: Silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım

NATO'da 5'inci Türkiye- Yunanistan toplantısı başladı

Doğu Akdeniz'de Almanya'nın rolü

FETÖ'nün avukat yapılanmasına ağır darbe

Bayraktar'ın başlattığı kampanyaya yoğun ilgi

Albayrak: Veriler iyi geliyor