Credit Suisse maliyeti kısacak

Credit Suisse, 8.9 milyar dolarlık maliyet kısma ve sermaye artırımı önlemleri açıkladı

Credit Suisse Group AG, merkez bankasının geçen ay bankaya sermayesini güçlendirme çağrısında bulunmasının ardından, toplam 8.7 milyar İsviçre frankı (8.9 milyar dolar) tutarında maliyet kısma ve sermaye artırma tedbirleri açıkladı.
Bankanın maliyet tasarruf hedefinin, Credit Suisse'in bugün e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, 2 milyar franktan 3 milyar franka çıkarıldı. Bankanın net karı yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemindeki seviyesi olan 768 milyon franktan 788 milyon franka (805 milyon dolar) yükseldi.
Banka CEO'su Brady Dougan, "İkinci çeyrek, işletme modelinin, daha da zorlaşan koşullar altında dirençli olduğunu gösteriyor" dedi ve "Harcamaların kısılması ve sermaye disiplini, modelin ileriye dönük etkinliğini sağlamaya yardımcı oluyor" değerlendirmesinde bulundu.
İsviçre hükümeti, İsviçre Merkez Bankası ve piyasa regülatörü, ülkenin en büyük bankalarının, Avrupa borç krizinin daha da kötüleşmesi durumuna karşı hazır olmalarını sağlamaya yönelik çabalarını artırdı. İsviçre Merkez Bankası Haziran ayında, Credit Suisse'in adını ayrı bir şekilde anarak, bankanın rakibi UBS AG'den daha fazla sermaye artırımına ihtiyaç duyduğunu açıkladı.
Credit Suisse'ten bugün yapılan açıklamada, bankanın sermayesini 8.7 milyar frank artırmak için adımlar atmakta olduğu kaydedildi. Banka, ilave adımların sermayeyi 6.6 milyar frank daha artırabileceğini de belirtti.
Dougan, telekonferans yoluyla basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün duyurduğumuz tedbirler, İsviçre Merkez Bankası'nca dile getirilen şüpheleri ortadan kaldırmış olmalı" dedi ve "Tedbirler, sermayeye ilişkin tüm soruları da ortadan kaldırmalı" şeklinde görüş bildirdi.
Dougan, maliyet kısıntılarının işten çıkarmaları içerip içermeyeceği konusunda detay vermedi. Dougan, ayrıca, bankanın hissedarlarına temettü konusundaki taahhüdünü tutacağını da sözlerine ekledi.