Cem Okullu’nun şirketindeki operasyona tedbir

İsmi son dönemde borsadaki çok sayıda işlemle anılan Cem Okullu’nun şirketi Tukaş’a tedbir getirildi

BORSAGUNDEM.COM

Tukaş hisselerinde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine karşı Borsa İstanbul tedbir kararı aldı. 1.5 liradan 8 liraya kadar yükselen hisseler kısa bir süre sonra patron Cem Okullu’nun 2 milyon lot alım yapmasının hemen ardından taban olmuştu. Borsagundem.com o tarihte konuyu gündeme taşımıştı.

Borsa İstanbul, Piyasalarda Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi kapsamında bir hisseye ve hissede işlem yapan bir yatırımcıya tedbir uygulanmasına karar verdi.

Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, Tukaş Gıda Sanayi Ticaret (TUKAS) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle TUKAS hissesinde 28 Kasım 2019 tarihinden itibaren 1 ay süreyle internetten emir iletilmesinin kısıtlanması tedbiri uygulanacak.

NURULLAH KARAHAN İLE CEM OKULLU ARASINDA BAĞLANTI VAR MI?

Açıklamada ayrıca, TUKAS hissesindeki emir ve işlemleri nedeniyle de Nurullah Karahan isimli yatırımcıya 28 Kasım 2019 tarihinden itibaren 1 ay süreyle internetten emir iletilmesinin kısıtlanması, açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirleri uygulanacağı kaydedildi. Tukaş hisselerinde işlem yapan Cem Okullu ile Nurullah Karahan arasında bir bağlantı olup olmadığı ise net olarak bilinmiyor.

Tukaş hisselerinde neler oluyor?

İş Finansal Kiralama hisselerinde Parsan benzeri operasyon planlanıyor iddiası

Cem Okullu İş Finansal’daki paylarını azalttı