Carrefoursa’da ortak satışı önceden biliniyor muydu?

Bir hafta önce düşüşe geçen Carrefoursa hisselerinde ortak satışı haberi gelmesi yatırımcıların büyük tepkisine neden oldu

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

18.04.2016 tarihinde 9 liranın üzerine çıkan Carrefoursa hisseleri 19.04.2016 tarihinde düşüşe geçiyor ve 25.04.2016 tarihinde yani dün itibarıyla 7.60 lirayı görüyor. Yaklaşık bir haftada yüzde 20’ye yakın bir kayıp söz konusu. Yatırımcılar hisselerdeki düşüşün nedenini anlamaya çalışırken Sabancı Holding, Carrefoursa'da yüzde 0.14 payı bir yıl içinde Borsa İstanbul'da satacağını açıkladı. KAP’a yapılan açıklamada, Sabancı Holding’in, Carrefoursa sermayesinde "çağrı" nedeniyle sahip olduğu yüzde 0.14 oranındaki 946 bin 985 adet nominal değerli payın bir yıl içinde Borsa İstanbul'da satılmasına karar verdiği belirtildi.

HİSSELER DÜŞTÜKTEN SONRA AÇIKLAMA GELDİ

Hisseler düştükten sonra gelen bu açıklama, yatırımcı cephesinde büyük tepkiye neden oldu. “Acaba birileri bu açıklamanın yapılacağını biliyor muydu?” şüphesi gündeme geldi. Bir yatırımcı, borsagundem.com’a gönderdiği mesajda tepkisini şöyle dile getirdi: 

INSIDER TRADING Mİ YAPILDI?

“Ufak yatırımcıyım. Bugüne kadar Sabancı Grubu’ndan başka hiç bir hisse alıp satmadım. Carrefoursa büyük bir şirket olduğundan aldım ve beklemekteyim. Son bir haftadır yönetimin değişmesi, ondan önceki fiyat hareketleri dikkatimi çekti. 5 iş günüdür Yatırım Finans, yabancı görünen takastaki kurumdan anlamsız satışa geçti. Bugün ise (25.04.2016) hissede işlemi uzun zamandır olmayan Burgan Yatırım da aynı şekilde satışa geçti. Akşam seans bitimi ortak satış haberi hisseye düşünce aklımı karıştırdı. Piyasada hiç bir olumsuzluk yok iken 1 haftadır yapılan satışlar insider trading değil de nedir?”

İKİ KURUMDAN YAPILAN SATIŞLAR KİME AİT?

Hissede yaşanan gelişmeler bir haftada hızla gerilerken, ardından ortak satışı yapılacak açıklaması iddiaları destekler nitelikte. Şimdi, “Bu satışları kim yaptı, kimin ortak satışından önceden haberi vardı?” sorusunun cevabı bekleniyor...