CarrefourSA, bedelli sermaye artırımı için çalışmalara başladı

CarrefourSA, şirketin banka borçlarının bir kısmının kapatılarak, finansal giderlerin karlılık üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla bedelli sermaye artırımına gitme kararı aldı

BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören CarrefourSA (#CRFSA), bedelli sermaye artırımı çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Kararla ilgili tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, son yıllarda elde edilen finansal ve operasyonel iyileştirmeler sayesinde faaliyet karlılığında kayda değer bir toparlanma kaydeden şirketin, buna rağmen devam eden önemli miktarda borcun yol açtığı yüksek finansman giderlerinin etkisiyle, son bilançoda şirket özkaynaklarının negatife döndüğü ve bu sebeple yeni bir sermaye artırımına gidilmesi ihtiyacının doğduğu ifade edildi.

Bu kapsamda şirketin, sermaye artırımından elde edilen gelir ile mevcut banka kredilerinin bir kısmını daha kapatarak, finansal giderlerin karlılık üzerindeki negatif etkisini azaltmayı hedeflediği kaydedildi.

CarrefourSA, 2020 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilen eşzamanlı sermaye artırımı ve azaltımından elde edilen fonun tamamını banka kredi borçlarının ödenmesinde kullanmış, ve TTK 367. madde kapsamından çıkmıştı.

CarrefourSA Yönetim Kurulu'nun bugün (3 Ağustos) gerçekleştirilen toplantısında alınan kararlar şu şekilde:

1- Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortaklarımızın yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın ve tamamı nakden karşılanmak üzere artırılmasına yönelik çalışmalara başlanmasına,

2- Bedelli sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların miktarının ve yeni pay alma hakkı kullanım fiyatının Şirketimizin 30.09.2021 tarihinde sona eren ara dönem finansal tabloları baz alınarak belirlenecek sermaye ihtiyacına göre daha sonra kararlaştırılmasına,

3- Konuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasını müteakiben sermaye artırımına ilişkin gerekli unsurları içeren bir Yönetim Kurulu kararı alınmasına karar verilmiştir.

İdealist GMYO hisseleri bir ay süreyle tedbir kapsamına alındı

Borsa İstanbul'u bankalar yukarı taşıdı

Borsalar yükselen vaka sayılarını neden görmezden geliyor?