Çalışanları rahatlatacak vergi indirimi geliyor

Asgari ücrete kadar olan kazançların bu yıl vergi dışı bırakılmasının ardından ücretten alınan vergilerde yeni bir indirim geliyor. Peki ya olası senaryolar neler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı işçi, işveren ve memur sendikalarının uzun süredir talep ettiği işçi ve memurların ücretinden kesilen vergide indirim yapılması konusunda çalışma başlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HABERTÜRK TV’de Kübra Par’ın Açık ve Net Programı’nda yaptığı açıklamada, vergi dilimleri konusunda çalışma yapıldığını, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladığı zaman çok önemli etkisi olacağını söyledi. Bilgin, yapılacak düzenlemenin çalışanların ücretlerini çok rahatlatacağını, “Ocak ayında aldığımız maaşı neden temmuzda alamıyoruz” eleştirilerinin ortadan kalkacağını söyledi.

VERGİ DİLİMİNİN İNDİRİLMESİ GÜNDEMDE

İşçi ve memurların ücretinde birinci vergi diliminde yüzde 15, ikinci vergi diliminde yüzde 20, üçüncü vergi diliminde yüzde 27, dördüncü vergi diliminde yüzde 35 ve beşinci vergi diliminde ise yüzde 40 oranında gelir vergisi alınıyor.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Brüt maaşlı çalışanlara 'vergi dilimi' müjdesi!

 

Bakan Nebati’den ‘asgari ücrette vergi’ iddiasına ilişkin açıklama

 

AB, kripto kazançlarını vergilendirmeye hazırlanıyor