Büyük tartışmaya Başkan da katıldı

TSPAKB Başkanı Attila Köksal, “Vergi kalkarsa yabancı yatırımcı Türk foreks piyasasına akın eder” önerisi için mesaj gönderdi

BORSAGUNDEM.COM
ALB Menkul Değerler Genel Müdürü Metin Aytekin’in “Foreks’te dar mükelleflere uygulanan beyanname ve vergi zorunluluğu kaldırılırsa Orta Doğu’lu yatırımcılar Türk foreks piyasasına akın eder” önerisi ses getirmeye devam ediyor. Borsagundem.com’un manşetten duyurduğu habere bu kez de TSPAKB Başkanı Attila Köksal’dan destek geldi. Köksal, Borsa Gündem’e gönderdiği mesajda, konunun kendilerinin de gündeminde olduğunu belirterek, sektör nezdinde yaptıkları çalışmayı şöyle ifade etti:
"Birliğimiz kaldıraçlı işlemlerdeki vergi sorunlarıyla ilgili olarak, Maliye Bakanlığı nezdinde girişim ve görüşmelerde bulunmuştur. Kaldıraçlı işlemlerde yerli ve yabancı müşterilerin işlemlerinin vergilendirilmesiyle ilgili olarak, TBMM’ye sunulmuş olan yeni Gelir Vergisi Kanunu kapsamında, bu sorunların giderilmesi için sektör görüş ve önerileri Birliğimizce talep edilmiştir.  Gelen görüş ve önerilerin Birliğimizce değerlendirilmesi sonucunda TBMM ve Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmaya devam edilecektir.”