Bülent Arınç’tan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Arınç’a göre Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası endeks 90 bin puanı aşacak

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Arınç, Türkiye’deki siyasi istikrarın devam etmesinin Türkiye ve Türkiye’ye yatırım yapan ülkeler için çok önemli olduğunu ifade ederek, Gezi olayları ve 17-25 Aralık’ta yaşananların yurt dışındaki yatırımcılar tarafından dikkatli bir şekilde izlendiğini kaydetti.
Ekonomik istikrarla siyasi istikrarın adeta siyam ikizleri gibi olduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, ikisinin birbirinden ayırmanın mümkün olmadığını savundu. Makro ekonomik göstergelerde Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin bazı ülkelerinden çok daha iyi olduğunu kaydeden Arınç, Borsa İstanbul’dan aldığı bir tabloyu göstererek Mayıs 2013’de 90 bin civarında olan endeksin Gezi ve 17 Aralık sürecinden olumsuz etkilenerek 60 binlere indiğini söyledi.
30 Mart seçimlerinden sonra borsada bir toparlanma olduğunu sözlerine ekleyen Bülent Arınç, ‘‘Yani Gezi öncesi borsa rakamlarına ancak yeni döndük. 30 Mart seçimlerinde istikrar işaretini gören bütün tablolarda olumlu gelişmeler var. Pekiyi, bu 90 binleri bulacak mı? Bulacak, belki de aşacak. Ne zaman? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra" dedi.