Buffett bir tek o hisseyi alıyor

Dünyanın en ünlü yatırımcısı Warren Buffet portföyünün %43’ünü Apple’a ayırdı. Portföyde çeşitlendirmenin bu derece kırılması yatırımcıları şaşkına çeviriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’nin Berkshare Hathaway portföyü borsa uzmanlarını şaşırtacak derecede çeşitlendirmeden uzak gibi görünüyor. Berkshare şu anda Apple’ın 91 milyar dolarlık hissesine sahip ve bu rakam toplam portföyün %43’ünü ifade ediyor.

Buffett uzun süre önce verdiği bir röportajda “Çeşitlendirme ahmaklık karşısında korunmayı sağlar. Eğer ne yaptığınızı biliyorsanız çok fazla bir anlamı yoktur” ifadelerinde bulunmuştu. Ünlü yatırımcının bir teknoloji hissesi olmasına rağmen Apple’a fazlasıyla güvendiği çok açık.

Borsa araştırmaları şirketi Motley Fool’un rakamlarına göre Buffett’nin portföyünde 46 hisse senedi daha bulunuyor ve bunların hiçbiri Apple’ın sahip olduğu yüzdelik dilime yaklaşamıyor.

Apple'ı Buffett için sadece bir hisse değil

Bu yılın başında Buffet CNBC’ye verdiği röportajda Apple’ın Berkshire’in genel performansı için ne kadar önemli olduğunu açıklamıştı. Buffett, “Apple’ı bir hisse olarak düşünmüyorum. O daha çok üçüncü bir iş alanı gibi. Dünya üzerinde bildiğim en iyi işletme olabilir” ifadelerini kullanmışı.

Buffett’nin Apple pozisyonu Salı günkü seansta bir miktar geriledi. Fakat geniş perspektiften bakıldığında Dow Jones’un, S&P 500’ün ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksinin değer kaybettiği seansta göreceli olarak daha iyi performans gösterdiği izlenebiliyor.

Buffett enerji sektöründe atağa kalktı

 

Korku endeksi yükselmeye devam ediyor

Dünya borsalarında korona virüs korkusu sürüyor