Bu dönemde borsada kazanmanın formülü!

Ünlü yatırımcıların, borsada kazanmak isteyenler için ortak önerisi: Sabır… Akıllı yatırımcıların 1 doları 100 dolar oldu.


BORSAGUNDEM.COM

Borsalar 2022 yılına dalgalı bir seyirle başladı. Enflasyon, faiz artırımı, enerji krizi, salgın ve savaş gibi riskler artık göz ardı edilmiyor. Sürekli yeşile alışan yatırımcılar sürekli yanıp sönen parlak kırmızıyla aşağı doğru okları görünce paniğe kapılıyor.

Peki piyasalarda rüzgarın tersine döndüğü bir dönemde para kazanmak mümkün değil mi?
Unutulmaması gereken ön önemli nokta; birileri satıyorsa birileri de alıyordur. Yani piyasalarda beklentiler hiçbir zaman bitmez. Deneyimli yatırımcımlar bunu bilir ve her zaman geleceği olan değerli hisseleri düşüş döneminde alıp beklemeye geçer.

Hisse senedi fiyatları düşerken paniğe kapılanlarla ilgili usta yatırımcı Warren Buffett'ın yorumu şöyle: "Borsa, sabırsızlardan sabırlılara para aktaran bir araçtır."

Son dönemde öğrendik ki; savaşlar, balonlar, kredi temerrütleri, salgın hastalıklar, döviz devalüasyonları ve enflasyon gibi hiçbir olumsuz gelişme hisse senetlerindeki yükselişin önüne geçemedi.

Borsada yatırım yapanlar şu üç noktaya dikkat etmeli:

1- 100 yılı aşkın bir süredir hisse senedi fiyatları her sekiz yılda bir ikiye katlandı. 50 yıl önce S&P 500 SPX'e yatırılan bir dolar bugün 100 doların üzerinde bir değere sahip.

2- Ünlü yatırımcı Buffett'tın en önemli önerisi şöyle: "Bir hisse senedine 10 yıllığına sahip olmak istemiyorsanız, 10 dakikalığına sahip olmayı düşünmeyin bile."

3- Hisse senetlerinde fiyatların sürekli yükselmesi ya da sürekli düşmesi beklenmemeli. Bir hissede aşırı değerlenme söz konusu ise bu mutlaka bir yerde realize olacağı anlamına gelir. Hisse senedi alım satımı yaparken bu noktalara dikkat edilmesi gerekir.

Borsa için fırsat dönemi!

 

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı