Borsanın duayen ismi Sadık Eratik vefat etti

Türk borsa camiası "Kör Sadık" lakabıyla tanınan ünlü spekülatör Sadık Eratik’i kaybetti. Duayen borsacı 88 yaşındaydı.

BORSAGUNDEM.COM

Türk borsa camiasında acı gün. "Kör Sadık" lakabıyla tanınan ünlü borsacı Sadık Eratik 88 yaşında hayata veda etti. Geçirdiği bir kaza nedeniyle görme yeteneğini kaybeden Eratik, küçük hissedarların hakları için büyük patronlarla verdiği mücadele ve hayır işleri ile öne çıktığı kadar, yatırımlarından elde ettiği söylenen 100 milyon TL kazançla da çok konuşulan bir isimdi.

Tüyolara kulaklarını kapatan, temettüye verdiği değer ve hassasiyetiyle de bilinen Türkiye’nin “War­ren Buf­fet­t”­ı ünlü spekülatör Sadık Eratik için anlatılan o kadar çok şey var ki; bir hissenin üzerine oturdu mu, bir daha kalkmaz, hisseyi yerinden de oynatmaz, girdiği hisse senetlerinde kısa zamanda ani yükseliş veya düşüş hareketinin görülmesine izin vermez…

Tecrübeleri ışığında tasarruf sahiplerine yönelik uyarılarıyla büyük dikkat çeken sektörün ünlü borsacısı Eratik, kazancıyla yaptırdığı göz hastanesini devlete bağışlamıştı.

Camilerde alınan salgın tedbirleri gereği cenaze törenleri yapılmadığından Sadık Eratik’in cenazesi ikindi namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda defnedilecek.

Borsagundem.com olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.

Borsalara dev teknoloji şirketleri yön verecek

Piyasada 2 önemli hamle

Uluslararası yatırım pozisyonumuz düştü

Borsa İstanbul'un gözü merkezde