Borsalar %20 düşüşe karşı savunmasız

Yatırımcı Peter Boockvar’a göre borsalar %20’lik bir düşüşe karşı savunmasız

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

The Bleakley Advisory Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar, CNBC’ye yaptığı açıklamalarda S&P 500’ün %20’lik düşüşe karşı savunmasız olduğunu söyledi.

Şubat ayında borsalarda tüm zamanların rekor seviyeleri görüldükten sonra birçok kötü haber borsalar tarafından fiyatlandı. S&P 500 Endeksi 23 Mart’ta 52 haftalık dip seviyesi olan 2,191 seviyesini gördü. Geçtiğimiz gün ise 2.799 seviyesinde kapattı.  

Borsalarda hala aşağı yönlü risklerin olduğunu söyleyen Boockvar, korona virüs sonrası ekonomik toparlanmanın son derece yavaş olacağını belirtti.

Korona virüs kaynaklı sosyoekonomik değişim, bireylerin ve şirketlerin para harcama isteğini azaltacağından dolayı ekonominin yeniden canlanmasını yavaşlatacak.

Hanehalkı ve iş sektörü için virüsün dramatik bir deneyim olduğunu belirten isime göre virüs sonrası daha az kazanç sağlanacağı için büyüme hızı yavaşlayacak.

Boockvar’a göre bu dönemde en iyi yatırım aracı değerli madenler. FED’in bilançosu artmaya devam ederken negatif reel faiz ortamında altın ve gümüş yükseliyor. Altın ve gümüş geçtiğimiz ay sırayla %16 ve %22 arttı.

Avrupa borsaları ilaç umuduyla yükseldi

Asya borsaları haftayı yükselişle kapatıyor

Mark Mobius: Borsalar henüz “mutlak dibi” görmedi