Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Güne düşüşle başlayan Borsa İstanbul günü yüzde 0.88 oranında düşüşle 89.809 puan seviyesinden kapandı

Son günlerde yükseliş eğilimini sürdüren ve yılın zirvesine ulaşan Borsa İstanbul yurtdışı borsalarının etkisi ile güne düşüşle başladı. Borsa İstanbul bugüne yüzde 0.69 oranında düşüşle 89 bin 982 puandan açılarak kritik seviye olan 90 bin puanın altına geriledi. Endeks gün ortasına 89 bin 687 puan seviyesinden girdi.90.000 puan seviyesinde tutunamıyan Borsa İstanbul günü yüzde 0.88 oranında düşüşle kapattı. 
Açılış sonrası endeks en düşük 89 bin 277 puan, en yüksek 90 bin 182 puanı gördü. 

Dün küresel piyasalarda genel olarak satış baskısı hakimken gelişmiş ve gelişen ülke endekslerinde sert satışlar görüldü. ABD Başkanı Trump’ın planladığı yeni reform yasasının bu yıl geçme olasılığıyla ilgili artan endişelerin ABD'li önemli bankaların ve şirketlerin hisselerini olumsuz etkilediğine dikkati çekti. Amerika’da başlayan satış baskısı Avrupa bankacılık sektörünü de direkt olarak etkilerken kayıplar yüzde 1 seviyesine yakın gerçekleşti. Avrupa hisselerindeki kayıplarla Alman DAX30 endeksi kritik 12.000 seviyesinin altına gerilerken son dönemin en sert kaybı yaşandı.  

Günün önemli şirket haberleri 22/03/2017

ABD borsası Wall Street, dün Trump'ın seçim vaatlerinden olan vergi indirimlerini hayata geçirmekte zorlanacağı endişesiyle bulunduğu rekor seviyelerden satışlarla karşılaşmış ve yüzde 1.1 ile yüzde 1.8 arasında kayıpla kapanmıştı.

ABD'nin iki yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirisi dün gece yüzde 1.27'ye gerileyerek geçen hafta Çarşamba günü gördüğü yedi buçuk yılın zirvesi olan yüzde 1.38 düzeyinden iyice uzaklaştı.

Brent petrolü stok verisi sonrası kayıplarını korudu

DOLAR 3.62 TL SEVİYESİNİN ALTINDA

Geçen haftaki Fed ve TCMB'nin adımlarının etkisiyle düşüşe geçen, dün de 3.59'un altını test eden Dolar/TL yükselişe geçti. Dün ABD Borsalarında yaşanan satışların ardından, küresel piyasalarda riskten kaçış ve Asya piyasalarında bu sabah yaşanan satışların etkisiyle gelişen ülke para birimleri dolar karşısında zayıfladı.

Dolar kuru saat 15:20 itibariyle 3.62 TL seviyesinin altına inerek 3.6193 TL'ye kadar geriledi.

Hisselerdeki satış ve dolardaki düşüş altına yaradı