E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrent petrolü stok verisi sonrası kayıplarını korudu---

Brent petrolü stok verisi sonrası kayıplarını korudu

Brent petrolü stok verisi sonrası kayıplarını korudu
22 Mart 2017 - 06:57 borsagundem.com

Brent petrolü, ABD'de petrol stoklarının arttığını gösteren verinin ardından kayıplarını korudu

Brent Petrolü, ABD'de özel sektörün açıkladığı verilere göre Petrol stoklarınon geçen hafta artış göstermesi ve buna bağlı olarak artan stokların OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarının etkilerini gidereceği endişelerinin güçlenmesinn ardından kayıplarını varil başına 51 dolar civarında korudu.

Mayıs vadeli Petrol kontratları Londra'da, Salı günü yüzde 1.3 düştükten sonra fazla değişmedi. Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enst,tüsü'nün açıkladığı verilere göre, Petrol stokları geçen hafta 4.53 milyon varil arttı. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, Çarşamba günü açıklanacak olan verinin stokların rekor seviyeye çıktığını göstermesi bekleniyor.

Petrol bu ay, rekor seviyeler yakınındaki ABD stokları ve bu ülkede artan üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 11 üretici ülkenin üretim kısıntılarının etkilerini gidermesi ile birlikte, bu yıl ilk kez varil başına 50 doların altına indi. OPEC Mayıs ayına kadar üretimin uzatılması konusunu görüşmeyecek, ancak aralarında Rusya Enerji bakanı Alexander Novak'ın da bulunduğu bakanlar bu haftasonu Kuveyt'te bir araya gelerek üretim kısıntısı anlaşmasının nasıl gittiğini görüşecek.

Sydney'de CMC Markets baş piyasalar stratejisti Michael McCarthy, "Piyasada açık bir şekilde stoklarda diğer bir artış dalgası daha görüleceği yolunda korkular var," dedi ve "Genel görünüm, Petrol fiyatları açısından bakıldığında, rahatsız edici. ve kısa vadede stoklarda diğer bir artış daha olursa, fiyatlardaki aşağı trend muhtemelen devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Mayıs vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 6 sent düşerek Seul saati ile 11:00'de varil başına 50.90 dolara geldi. Kontrat Salı günü 66 sent ile 10 Mart'tan bu yana en büyük düşüşünü göstererek 50.96 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi Batı Teksas Petrolüne (WTI) kıyasla 2.74 dolar primli işlem gördü.

Mayıs vadeli WTI, Nymex piyasasında, 8 sent düşerek varil başına 48.16 dolara geriledi. Nisan kontratı Salı günü 88 sent ya da yüzde 1.8 düşüşle 47.34 dolardab vadesini doldurdu. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 21 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)