Borsa İstanbul'da ikinci kez devre kesici uygulandı

Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, Borsa İstanbul’da düşük işlem hacmi devam ediyor. Borsa İstanbul BİST 100 endeksindeki günlük düşüşün yüzde 7'yi aşması sonucu borsada bugün ikinci kez devre kesici çalıştı.

Borsa İstanbul, dün seans içerisinde yüzde 9’a ulaşan değer kayıpları yaşarken, haftanın üçüncü işlem gününe de düşüşle başladı. BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 0,52 oranında düşüş ile 4 bin 4482 puan oldu. Sonrasında düşüşler hızlanarak yüzde 5'i aşmasıyla Borsa İstanbul devre kesti.

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, saat 10:12:01 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasasındaki (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Borsa İstanbul'da 2. kez devre kesildi

Borsa İstanbul'da kayıpların yüzde 7'yi aşması üzerine ikinci kez devre kesici çalıştı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklama şöyle:

Saat 10:42:31 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur.

Borsa İstanbul işlemlere kapatıldı

Borsa İstanbul'da sert değer kayıpları sebebiyle iki defa devre kesici çalışırken; Borsa İstanbul işlemlerin durdurulduğunu açıkladı.

Borsa İstanbul'un işlemlerin durdurulmasına ilişkin duyurusu, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Borsada bugünkü işlemler iptal edildi, 5 iş günü kapalı olacak

 

Borsa güne düşüşle başladı