Borsa İstanbul’da çok kritik beklenti

Yeni haftada piyasalarda neler bekleniyor? Borsada 112 bin neden çok kritik konumda? Dolarda hangi seviye geçilirse yukarı doğru bir hareket yaşanır? Gedik Yatırım’dan Üzeyir Doğan yazıyor…

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

BIST 100

Önceki haftalarda da sıkça belirttiğimiz üzere Borsa İstanbul’un orta ve uzun vade için potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu düşünmekle birlikte, kısa vade için 112 bin civarındaki rakamların risk teşkil etmeye başladığını düşünüyoruz. Hatırlanacak olursa geçtiğimiz hafta, endekste teknik olarak yükselen kanal hedefi olarak gördüğümüz 112 bin civarına kadar bir hareket desteklenmeye devam ediliyor ve endeks yıl içi zirvelerini yeniliyor olsa da teknik göstergelerde negatif aykırılıkların oluşmaya başlamış olması, ani düzeltmeler yaşanma riskini de artırıyor görüşüne yer vermiştik. Cuma günü bu tür bir realizasyonu endeks 111.910 seviyesini test ettikten sonra gördük. Kısa vadede ilk olarak da Cuma günü test edilen 112 bin oldukça kritik konumda olacaktır. Bu seviye üzerinde kalıcı kapanışlar göremediğimiz sürece bir önceki boşluğun da doldurulacağı 108 bin civarına kadar bir geri çekilme görülebilir. 108 bin altında ise orta vadede en önemli destek seviyesi olan 105.500-106.000 aralığını takip edeceğiz.

Dolar/TL

Dolar/TL’de hafta kapanışı da bir önceki hafta olduğu gibi yine haftanın en yüksek seviyelerinden
gerçekleşti. 5,79’daki ilk direncin geçilmiş olması ile kısa vadeli trend direnci olan 5,84’ü test eden Dolar/TL’de bu seviyenin de geçilmesi ekim ayında görülen 5,94 civarına doğru hızlı bir hareketi beraberinde getirebilir. Bu nedenle yeniden 5,79 altına sarkılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerektiğiniz düşünüyoruz. Bu hafta aşağıda 5,79 – 5,76 desteklerine doğru olacak geri çekilmeler ile yukarıda 5,84 direncinin aşılması yeni alımları tetikleyebilir.