Borsa İstanbul Trump'la kazandığını geri verdi

ABD Başkanı Trump'ın 'Türkiye'ye yaptırım düşünmüyorum' açıklaması sonrası Borsa İstanbul yukarıda 102.881 puanı test etti. Kapanışa doğru bankacılık hisselerine gelen kar satışları sonrası endeks günü %0.28 oranında yükselişle 101.849 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Mayıs ayının son haftasında başlayan yükseliş trendini sürdürüyor. Ekonomistlerin üstüne basa basa söylediği Borsa İstanbul’un çok ucuz olduğuydu. Endeksi engelleyen iki pranga olduğunu bunlardan kurtulmasıyla yukarı yönlü hareketlerin başlayacağı ve güç kazanacağı yorumları ağır bastı. Nitekim öyle oldu.

Borsa İstanbul’un hareketleri seçimler ve S-400 konusunda hassas olduğunu gösterdi. Önce seçim belirsizliği ortadan kalktı. Sonra G-20’de Trump Türkiye’ye ılımlı mesajlar verdi. 83 bin puan seviyelerinden başlayan tepki alımları dün itibariyle 101 bin puanın aşılmasıyla sonuçlandı.

Dün akşam ABD Başkanı Trump’ın kritik yaptırım açıklaması dikkat çekti. Trump Türkiye’ye yaptırım düşünüyor musunuz sorusuna “Türkiye’ye yaptırım arayışında değilim” cevabını verdi. Bu açıklama yurt içinde önemle takip edildi. ABD yönünde ise Pentagon ve Temsilciler Meclisi’nin Trump’a zıt açıklamaları sürdü.

Öte yandan merkez bankalarının para politikası kurullarının ayı olarak görünen bu ayda kritik faiz kararları bekleniyor. Özellikle FED, ECB ve TCMB’ın kararları yurt içindeki fiyatlamalarda etkili olacak.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

ABD Başkanı Trump'ın 'Türkiye'ye yaptırım düşünmüyorum' açıklaması sonrası Borsa İstanbul güne %0.80 oranında yükselişle 102.382 puandan başladı.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.87 oranında yükselişle 102.445 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısında Borsa İstanbul'da alıcılı seyir sürdü ancak kapanışa kar satışı görüldü. Bu kar satışlarının ağırlığı bankacılık hisselerinde yoğunlaştı.

Borsa İstanbul gün içinde yukarıda 102.881 puanı test ettiyse de burada tutunamadı ve kar satışlarının etkisiyle kazandıklarının çoğunu geri verdi.

Borsa İstanbul günü %0.28 oranında yükselişle 101.849 puandan tamamladı. Hacim 8.2 milyar lirayı aşarak yüksek seyretti. Bankacılık endeksindeki kayıp %0.77 olarak dikkat çekerken, sanayi endeksi %1.14 oranında yükselişle günü tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 19/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 19/7/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 17:50 itibariyle 5.6523 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6065 lira, en yüksek 5.6587 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3485 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1225 seviyesinde. Gram altın 259.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 17.68 seviyesinde.

Trump'la gevşeyen dolar yeni günde primli

 

BIST DÜN YAPTIRIM BEKLENTİSİNİN AZALMASIYLA SERT YÜKSELDİ

ABD yönünden gelecek ekonomik yaptırım beklentisinin azalması ve yaklaşan PPK toplantısı öncesi faiz indirim beklentisinin kuvvetlenmesi Borsa İstanbul'a alım getirdi. Endeks günü %1.76 oranında yükselişle 101.566 puandan tamamladı.

BIST yaptırım beklentisinin azalmasıyla sert yükseldi

 

TRUMP'TAN ÇOK KRİTİK YAPTIRIM AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump, (S-400'ler bağlamında) Türkiye'ye şu anda yaptırım arayışında olunmadığını söyledi.

Trump'tan çok kritik yaptırım açıklaması

 

CUMHURİYETÇİLERDEN TÜRKİYE İÇİN YAPTIRIM TASARISI

ABD Başkanı Trump'ın, "Türkiye'ye yönelik yaptırım arayışı yok" açıklaması da havada kaldı. Trump'ın açıklamasının üzerinden sadece birkaç saat geçmesinin ardından Cumhuriyetçi senatörler yaptırım tasarısı sundu.

Cumhuriyetçilerden Türkiye için yaptırım tasarısı

 

ABD BORSALARI SINIRLI YÜKSELİŞLE KAPANDI

ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki belirsizlik ve bankaların kazanç raporlarındaki olumsuzluklar, Wall Street yatırımcılarının alım iştahını azalttı. Olumsuzluklara rağmen 3 ana endeks de günü sınırlı da olsa artıda kapadı.

ABD borsaları sınırlı yükselişle kapandı