Borsa İstanbul 100 bin puandan geri döndü

Ticaret savaşı endişeleriyle düşüş gösteren BIST'de bugün bankacılık hisseleri öncülüğünde tepki alımları görüldü. Endeks 100 bin puandan geri dönerek günü %1.04 oranında yükselişle 99.697 puandan kapattı.

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalarda ana gündem maddesi ABD-Çin ticaret görüşmeleri. Bu günlerde ‘ticaret görüşmeleri’ söylemi yerini ‘ticaret savaşları’ söylemine bıraktı. G-20’de başlayan ılımlı mesajlar ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarıyla bozuldu.

Son olarak ABD Başkanı Trump Çin’i kur manipülatörü olarak suçladı. ABD Hazine Bakanlığı Çin’i kur manipülatörü ilan etti. Çin ticaret Bakanlığı ise bunlara karşın ABD'den tarım ürünleri alımının durdurulduğunu bildirdi.

Çin ile ABD ticaret savaşlarının derinleşmesi piyasalarda sert düşüşe yol açtı. Dün ABD borsalarında gün içinde 3 ana endeksin kayıpları da yüzde 3'ü aştı. S&P 500 yüzde 2.98, Dow yüzde 2.90, Nasdaq ise yüzde 3.47 oranında kayıplarla günü kapadı. Asya borsaları da ABD borsalarına paralel hareket etti. Endeksler ticaret geriliminin derinleşeceğine yönelik algıyla tarihi düşüşler yaşayan ABD seansının ertesinde yüzde 2.5’u aşan kayıplar yaşadı.

Ticaret savaşları endişeleriyle BIST satıcılı seyrini 5. güne taşıdı. Geçen hafta 103 binli seviyelerde bulunan BIST dünkü düşüşüyle 99 binin altına sarktı.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.32 oranında yükselişle 98.984 puandan başlayarak küresel piyasalardan pozitif ayrıştı.

Güne yükselişle başlayarak küresel piyasalardan pozitif ayrışan BIST, 5 günlük satıcılı seyrin arından tepki alımlarıyla yukarıda 99.763 puanı test etti. Bu noktadan sonra bir miktar kar satışı geldi. Endeksteki alımlarda bankacılık hisseleri başı çekti.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.30 oranında yükselişle 98.967 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısında Borsa İstanbul'da yükseliş bankacılık hisselerindeki alımlarla güçlendi. ABD borsaların güne sert yükselişle başlamasının ardından BIST'de alımlar ivme kazandı. Endeks yeniden 100 bin puanı aştı ve yukarıda 100.057 puanı test etti. Bu noktada tutunamayarak kar satışı yiyen endeks yeniden 100 binin altına sarktı.

Borsa İstanbul 5 günlük satıcılı seyrin ardından tepki alımlarıyla günü %0.92 oranında yükselişle 99.583 puandan kapattı. Bankacılık endeksi günü %1.67 oranında artıda kapatarak dikkat çekerken, hacim 5.4 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri 06/08/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 06/08/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 18:01 itibariyle 5.5279 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.5133 lira, en yüksek 5.5938 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.1870 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1188 seviyesinde. Gram altın 261.5 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 16.11 seviyesinde.

Dolar düşüşte

 

BIST TİCARET SAVAŞLARI ENDİŞELERİYLE DÜŞTÜ

Ticaret savaşları endişeleriyle BIST satıcılı seyrini 5. güne taşıdı. Endeks haftanın ilk işlem gününü %1.01 oranında düşüşle 98.673 puandan tamamladı.

BIST ticaret savaşları endişeleriyle düştü

 

ABD HAZİNE BAKANLIĞI ÇİN'İ DÖVİZ MANİPÜLATÖRÜ İLAN ETTİ

ABD-Çin ticaret savaşı kızıştı. ABD Hazine Bakanlığı, Çin'i "döviz manipülatörü" olarak ilan ettiğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı Çin'i döviz manipülatörü ilan etti

 

ÇİN, ABD'DEN TARIM ÜRÜNLERİ ALIMINI DURDURDU

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'den tarım ürünleri alımının durdurulduğunu ve 3 Ağustos tarihinden sonra ABD'den alınan tarımsal ürünlere ithalat tarifeleri uygulaması seçeneğini dışlamadıklarını bildirdi.

Çin, ABD'den tarım ürünleri alımını durdurdu

 

MERKEZ'DEN FLAŞ SWAP HAMLESİ: VADELERİ UZATTI

TCMB: Döviz karşılığı TL swap işlemlerinin, geleneksel ihale yöntemiyle 1, 3 ve 6 ay vadeli olarak da gerçekleştirilmesine karar verildi.

Merkez'den flaş swap hamlesi: Vadeleri uzattı

 

ABD BORSALARINDA KAYIP YÜZDE 3'Ü AŞTI

Çin ile ABD ticaret savaşlarının derinleşmesi ABD piyasalarında sert düşüşe yol açtı. Gün içinde 3 ana endeksin kayıpları da yüzde 3'ü aştı. S&P 500 yüzde 2.98, Dow yüzde 2.90, Nasdaq ise yüzde 3.47 oranında kayıplarla günü kapadı.

ABD borsalarında kayıp yüzde 3'ü aştı

 

ASYA BORSALARINA 'TİCARET SAVAŞI' DARBESİ

Asya'da hisse senetleri ABD-Çin cephesinde tansiyonun artmasıyla sert satışlar yaşadı.

Asya borsalarına 'ticaret savaşı' darbesi

 

AVRUPA BORSALARI DÜŞÜŞLE KAPANDI

Çin yuanının kritik seviyenin altına inmesiyle haftaya % 1'in üzerinde düşüşle başlayan Avrupa Borsaları, ilk işlem gününü de düşüşle tamamladı.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı