Bolton'dan bomba açıklama: Yeminli ifadeye hazırım

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden kovulduktan sonra bomba etkisi yaratan bir kitapla ortaya çıkan John Bolton Trump'ın Şi'den seçim güvencesi istediği konusunda "Yeminli ifadeye hazırım" dedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Trump'ı yerden yere vuran anı kitabının her bir alıntısıyla olay yaratmasının ardından dün piyasaya çıkması sonrası ikinci bombayı patlattı.

Kıdemli neo-con diplomat, Trump'ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'den yeniden seçilmesine yardımcı olmasını istediğine dair kitaptaki iddiasını yeminli ifade vererek teyit etmeye hazır olduğunu söyledi.

Fox News'a konuşan Bolton, Trump-Şi sohbetinin içeriğini Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri, Beyaz Saray avukatı ve adalet bakanlığıyla ele aldığını söyleyerek şöyle dedi:

"Toplantıda bulunan hepimiz yeminli ifade verebiliriz ve ben de bunu yapmaktan mutlu olurum. Bunlar benim anılarım. Ama daha da önemlisi, bence Çin tarafının hatırladığı da bu."

'The Room Where It Happened' (Olayın Gerçekleştiği Oda) isimli anı kitabına göre Trump Şi'den ABD'deki eyaletlerden tarımsal ürün alımını artırararak Kasım 2020 başkanlık seçiminden zaferle çıkmasına yardımcı olmasını talep etti.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ise Kongre oturumunda verdiği yeminli ifadede iddiayı yalanladı.

Bolton: Trump NATO'dan çıkmak istedi

 

Beyaz Saray'dan Bolton için hapis cezası çağrısı

 

SEC uyardı! O hisselere dikkat