Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini

Kripto paralara olan ilgi devam ediyor. Kısa vadede 100 bin dolar tahmini yapılan Bitcoin’in 2030 yılında 1 milyon dolara yükseleceği öngörülüyor

Son haftalarda geri çekilme eğiliminde olan Bitcoin 43 bin doların hemen altında işlem görüyor. Kısa vadede Bitcoin için 100 dolar olan beklentisi 2030 yılı için 1 milyon dolar seviyesine çekildi.

Ark Invest CEO'su Cathie Wood, bu hafta Miami, Florida'daki Bitcoin 2022 konferansında Bitcoin hakkındaki olumlu görüşünü tekrarladı.

Ark Invest CEO'su Perşembe günkü bir sunumda kriptonun 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

CNBC'ye yaptığı açıklamada Bitcoin'in daha yolun başında olduğunu söyleyen Cathie Wood , kripto paralara ilgi gösteren kurumların sayısının da artacağını belirtti.

Bu arada, dünyanın en büyük dijital para birimi son yedi gün içinde %8,1 düşüşle 42,534,90 doları gördü.

6-9 Nisan tarihleri arasında Miami Beach Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ‘Bitcoin 2022 Miami’ konferansında konuşan Cathie Wood’u organizasyona katılan 35 bin kişi canlı dinledi.

Wood'a göre, Bitcoin dünyanın ilk açık kaynaklı, özel dijital kurallara dayalı para sistemidir.

66 yaşındaki Wood, dünyanın en değerli kripto para biriminin enflasyona karşı korunma özelliği olduğunu da belirtti. Enflasyon yükselirken Bitcoin’in geçen yıla oranla yüzde 27 aşağıda olduğunu vurgulayan Cathie Wood,kripto yatırımcılarının %70'inin pozisyonlarını uzun vadede koruduğunu ve bunun 20 milyon kripto para biriminin yaklaşık 13,6 milyon birimine eşit olduğunu belirtti.

Önümüzdeki dönemde kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e yönelmesiyle birlikte fiyatların yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

6 milyarlık Bitcoin'i olan yatırımcıdan yeni tahmin

 

Dolaşımdaki Bitcoin sayısı 19 milyona ulaştı

 

Kripto paralar neden düşüşe geçti?