BİST-100'de yükseliş devam edecek mi

Vakıf Yatırım sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Güne 75.400 seviyelerinden yatay başlayan BİST, açılış sonrasında 76.000 seviyelerini hedefleyerek yükselişine devam etti.
Derecelendirme kuruluşu Fitch’in, 2017 yılı için Türk bankacılık sektörünün görümünün durağandan negatife çevrildiğini açıklaması ardından satış baskısı gözlenen BİST, 75.000 üzerinde satışları
karşılarken, yeniden alımların gelmesiyle günü 76.031 seviyesinden tamamladı.
Dün ABD’de Dow Jones ve S&P rekor tazeledi. Avrupa Merkez Bankası’nın bugünkü toplantısına yönelik beklentilerle Avrupa endekslerindeki yükseliş devam etti. İtalya Başbakanı Renzi, dün akşam
kendisinin ve hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanına sunarken, yeni hükümet için siyasi istişarelerin bugün başlaması bekleniyor.
Yurt içinde Ekim ayı sanayi üretimi verisi ile geçen Cuma toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan ve bugün açıklanacak kararlar izlenecek. Yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ile Başkan Draghi’nin açıklamaları önemli olacaktır. Başkan Draghi’nin, aylık 80 milyar euro seviyesindeki varlık alım programını 3-6 ay daha uzatması beklenmekte. Sabah Japonya piyasalarında alıcılı seyir gözlenirken, Çin piyasalarındaki yatay seyir sürmekte. Avrupa piyasalarının açılışında ise yükselişler beklenmekte. BİST’in güne alımlarla başlamasını bekliyoruz. Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde gözlenen gerilemeye bağlı olarak 77.000 seviyelerine doğru yükseliş sürecektir. Draghi’nin açıklamaları ardından ise BİST, yurt dışı piyasaların tepkisini takip edecektir.

Vakıf Yatırım

Piyasalar ECB'yi takip edecek

 

Küresel piyasalarda iyimserlik sürüyor