Bir ayda % 350 yükselmişti, SMART brüt takasa alındı

Bir ay içerisinde yüzde 350'den fazla prim yapan, halihazırda açığa satış ve kredili işlemler yasağı uygulanan SMART hisselerine brüt takas tedbiri getirildi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, bir ay içerisinde olağandışı şekilde yükselen ve dün açığa satış ile kredili işlemler yasağı getirilen Smartiks Yazılım (SMART) hisselerinde brüt takas tedbiri uygulanacağını duyurdu.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi Kapsamında (VBTS) SMART hisselerinde 6 Aralık 2019 tarihli işlemlerden (seans başından) 20 Aralık 2019 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacağı ifade edildi.

AÇIĞA SATIŞ VE KREDİLİ İŞLEMLER YASAĞININ SÜRESİ UZATILDI

Açıklamada ayrıca, söz konusu hissede halihazırda uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağının, brüt takas uygulaması ile birlikte 20 Aralık 2019 tarihine kadar devam edeceği kaydedildi.

BİR AYDA %350 PRİM YAPAN HİSSE AŞIRI RİSK BÖLGESİNDE

Önemli bir gelişme ya da beklenti olmaksızın, 5 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında yaklaşık yüzde 350'den fazla prim yaparak 11.55 liraya kadar yükselen SMART hisseleri için uzmanlar, yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Uzmanlara göre, defter değerinin 5 kat üzerinde işlem gören hisse, aşırı risk bölgesinde yer alıyor.

SMART: Bir ayda 50 yükseldi risk aşırı arttı