Bilançoları es geçip hisse alma zamanı

1,2 trilyon dolarlık fonu yöneten Jim McDonald’a göre bu dönemde şirket bilançoları görmezden gelinip borsaya yatırım yapılmalı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Northern Trust’ın Baş Yatırım Stratejisti Jim McDonald, 30 senelik tecrübesiyle borsaların yükseleceğine inanıyor.

ABD Merkez Bankası (FED) ve siyasetçilerin tam zamanında kararlar aldığını söyleyen 1,2 trilyon dolarlık fonu yöneten isme göre bu dönemde yatırımcılar borsada kazanması zor gözüküyor. Şu anda önemli olan korona virüs kaynaklı kısıtlamalar ortadan kalktıktan sonra ekonomilerin ne oranda iyileştiğini kestirebilmek. Bu durumun ilk ipuçları Avrupa’dan gelecek.

Şirketlerin açıklayacağı karların es geçilip 2021 rakamlarının düşünülmesi gerektiğini hatırlatan isim ABD borsalarına güvenmesinin sebebi olarak kriz karşısında hızlı politikalar geliştirmesini gösterdi.

S&P 500 Endeksi Mart ayındaki dip seviyesinden sonra % 28 arttı. Teknoloji devlerinin rallisi, Nasdaq Endeksi’ni yılbaşındaki seviyelerin üstüne çıkmasını sağladı. Korona virüs kaynaklı yasaklar şirket bilançolarını etkilerken McDonald’a göre mali desteklerle şirketler toparlanacak.

Avrupa’da kısıtlamaları kaldıran ilk ülke olan Almanya’nın dumunu diğer ülkelere de yol gösterici olacak. Almanya'da Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmesi kapsamında bugün mağazalar, 4 Mayıs'ta da okullar ve berberler kademeli olarak açılacak.

Yatırımcılar bilançoları bekliyor

BİST haftaya yükselişle başladı

Avrupa borsaları güne yükselişle başladı