Beşiktaş hisselerinde neler oluyor?

Dün 6.62 liraya kadar yükselen hisseler kapanışa doğru gelen satışların etkisiyle 4.68 liraya gerileyerek taban oldu

Beşiktaş hisselerinde dün tarihe geçecek fiyat hareketleri yaşandı. Yeşil sahalardaki başarılı sonuçların etkisiyle son dönemde yükselmeye başlayan hisseler ikinci seansta 6.62 liraya kadar yükseldi. Sadece Beşiktaş değil UEFA görüşmelerinin başladığı saatlerde neredeyse tüm sportif hisseler yükselişe geçti. Yükselişte başı Beşiktaş çekiyordu, ancak en sert fiyat hareketleri de bu hissede yaşandı. Bir anda 6.62 liradan 4.68 liraya kadar geriledi. 

ANKARALI GRUBUN İSMİ GEÇİYOR

Kimsenin neler olduğunu anlamadığı hisselerde Ankaralı grubun etkili olduğu söyleniyor. Birkaç büyük oyuncunun yüksek miktarda açık yaptığı hisselerde açıkçıları köşeye sıkıştırmak isteyen Ankaralı grubun hisseleri yukarı çektiği ve piyasanın da onları takip ettiği söyleniyor. Bitme noktasına gelen ve kardeşleri haciz kıskacından kurtulamayan malum manipülatörün de hisse yukarı giderken işlem yaptığı ve hareketin kendisine ait olduğu izlenimini oluşturmaya çalıştığı biliniyor. Ancak kulislerde bütün piyasanın katılımıyla yaşanan sert fiyat hareketinde Ankaralı grubun etkili olduğu dile getiriliyor. Yukarı hareketin perde arkasında ise tahtada yüksek miktarda açık yapılması olduğu ifade ediliyor. 

UZMANLAR KÜÇÜK YATIRMCILARI UYARIYOR

Bu arada, Vodafone Arena Stadı'nın bitiyor olması ve ligde Beşiktaş'ın avantajlı sonuçla şampiyonluğa yaklaşması son dönemde hisseleri yukarı çeken etkenlerin başında yer alıyordu. Dün olağanüstü bir durum yaşandı ve hisseler 4.68 ile 6.62 lira arasında yani yüzde 40 gibi oldukça geniş bir marjda hareket etti. 
Uzmanlar uzun süredir özsermayesi eksi olan ve yüksek miktarda borç yükü altında ezilen sportif hisselere karşı küçük yatırımcıların temkinli olmasını öneriyor. 
Bugün de seansa yüzde 8 düşüşle başlayan Beşiktaş hisseleri saat 9.40 itibarıyla yüzde 11.32 kayıpla 4.17 liraya geriledi.