BAGFAŞ'tan 'kapanma' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın BAGFAŞ (#BAGFS) Gübre Fabrikası'ndaki faaliyetleri durdurma kararı sonrası, şirket tarafından KAP'a açıklamada bulunuldu.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimler ve kararlar sonrası 13 Haziran tarihinde duyurulan yönerge ile BAGFAŞ'ın Balıkesir'de bulunan üretim tesisi geçici bir süre ile faaliyetlerine ara vermişti.

Bağfaş’ın faaliyeti durduruldu

Bunun üzerine bu sabah gelen KAP (Kamu Aydınlatma Platformu) bildirimiyle de şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerinin, geçici bir süre ile alım-satıma dahil edilmeyeceği ve işleme kapalı olacağı duyuruldu.

BAGFAŞ payları işleme kapatıldı

BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş (#BAGFS) tarafından KAP'a yapılan açıklamada ise yönetim kararı sonucu Bakanlık çerçevesinde alınan karara karşı yasal hakların kullanılacağı bildirildi.

BAGFAŞ tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin "Haber veya söylentilerin doğrulaması" başlıklı 9.maddesi kapsamında yapılan açıklamadır.
Şirketimiz Balıkesir İli Erdek İlçesi Bandırma – Erdek Karayolu 10. km'de faaliyette bulunan Sülfürik Asit, Fosforik Asit, Nitrik Asit ve AS, CAN/AN, Dap/Npk tesislerinde, Ek1 ‘de verilen teslim tesellüm tutanağı çerçevesinde T.C. Balıkesir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün (Ek 2(a) ve Ek 2(b)) uyarınca işletmenin tüm faaliyetlerinin verilen 50 günlük sürenin sonunda durdurulacağı hususu 12.06.2021 Cumartesi günü saat 17:45'de tebliğ edilmiştir. Yönetim Kurulumuzun 14.06.2021 tarihli toplantısında Fabrikalarımızda gerekli lojistik ve teknik tüm tedbirlerin alınmasına ve hukuka aykırı olduğu kanaatinde olduğumuz bu işleme karşı yasal haklarımızın süresi içinde kullanılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 
Kamuoyuna saygı ile arz olunur."