Dolandırıcı Ayhan Öztürk’e 3 yıl hapis, 125 bin TL para cezası

Borsanın büyük dolandırıcısı olarak bilinen Ayhan Öztürk adaletten kaçamadı. SPK tarafından suçüstü yakalanan Öztürk, açılan davada Çelik İplik’teki usulsüzlüklerinden dolayı hapis ve para cezası aldı.

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Borsada çok sayıda şirketin kottan atılmasına neden olan, binlerce kişiyi mağdur eden ve borsanın en büyük dolandırıcısı olarak bilinen Ayhan Öztürk, adaletten büyük bir şamar yedi. SPK raporlarıyla iki yıl önce borsa vurgununda suçüstü yakalanan ve nitelikli dolandırıcılıktan mahkemeye verilen Ayhan Öztürk’ün halka açık 3 şirkete ait paraların şahsi hesaplara transfer edilmesi, firmaların zarara sokulması ve pay sıralarındaki manipülatif işlemleri gözler önüne serildi. Açılan dava sürerken, kendini borsa uzmanı olarak göstererek kandırdığı masum yatırımcılara yönelik tezgahlara devam eden Öztürk, peşindeki alacaklılardan kaçsa da adaletten kaçamadı!

KARAR DURUŞMASI 9 GÜN ÖNCE YAPILDI

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) hakkında çok sayıda suç duyurusu yaptığı, davaların açıldığı Ayhan Öztürk, 2014 yılında halka açık CLK Holding’in bağlı ortaklığı Çelik İplik’te çevirdiği dolaplardan hüküm giydi. SPK’nın suç duyurusu üzerine açılan kamu davasında  toplam 12.939.158,18 TL ve 480.000 ABD Doları tutarındaki mal varlığının usulsüz yollarla aktarıldığı suçlamasıyla sanık olarak yargılanan Ayhan Öztürk’le ilgili karar açıklandı. Bakırköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Öztürk, 3 yıl 4 ay hapis ve 124.950 TL adli para cezası ile cezalandırıldı.

3 YIL 4 AY HAPİS, 125 BİN TL PARA CEZASI

11.12.2018 tarihli duruşmanın tutanağında,

“Sanık Ayhan Öztürk’ün, suç tarihi olan 2014 yılında, haksız ve usulsüz bir biçimde halka açık CLK Holding A.Ş’nin bir bağlı ortaklığı olan, Çelik İplik San. Tic. A.Ş.’nin, toplam 12.939.158,18 TL ve 480.000 ABD Doları tutarındaki mal varlığının şirket faaliyetleri ile ilgisi kurulamayan, şirket amacını gerçekleştirmeye yönelik olmadığı tespit edilen, yönetim, denetim ve sermaye bakımından ilişkide bulunulan, firmalara emsallerine, piyasa teamüllerine, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak aktarıldığı, böylece halka açık söz konusu şirketin sanık tarafından zarara uğratılmak suretiyle, menfaat temin edilerek atılı hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçunu işlediği, iddia, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu’nun sanık hakkında yapmış olduğu 26.08.2016 tarih ve 9248 sayılı suç ihbarı, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Denetleme Dairesi tarafından düzenlenen 21.08.2015 tarih ve 15/46-3 sayılı denetleme raporu, sanığın tevil yollu beyanı, mahkemece aldırılan 18/09/2018 tarihli bilirkişi raporu ve tüm dosya kapsamı ile birlikte sanığın üzerine atılı suçu işlediği subuta ermekle, suçun işleniş biçimi, suç sebep ve saikleri, kastın yoğunluğu dikkate alınarak…
Neticeten sanığın 3 yıl 4 ay hapis, 124.950 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına… “

karar verildiği ifadesi yer aldı.

TWITTER HESAPLARINDAN YATIRIMCIYA TUZAK

Borsagundem.com son olarak geçtiğimiz hafta Ayhan Öztürk’ün twitter hesapları yoluyla soyunduğu dolandırıcılıkta bilinçsiz küçük yatırımcılara kurduğu tuzağı ve pazarladığı hisseleri manşete taşıdı.
SPK raporlarıyla büyük borsa vurgunu ortaya çıkan Ayhan Öztürk’ün tarihi dolandırıcılığını Türkiye yine borsagundem.com’dan okudu.
Çok sayıda kişiye borç takan, bir ara bu yüzden hapse giren ve köşe bucak saklanan Ayhan Öztürk’ün defter değeri 69 kuruş olan hisseyi 2 lira seviyesinden bilinçsiz yatırımcılara nasıl pazarladığını borsagundem.com ortaya çıkardı.

Dolandırıcı Ayhan Öztürk’ten internette yatırımcılara tuzak

ÇEVİRDİĞİ DOLAPLAR DEVLETİN RAPORLARINDA

Ayhan Öztürk’ün nasıl biri olduğu devletin hazırladığı raporlarda da açık açık anlatılıyor. Hakkında hazırlanan denetleme ve istihbarat yazılarında ‘sakıncalı’ kişi olarak gösterilen Ayhan Öztürk ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan raporlarda ele geçirdiği şirketlerin içini nasıl boşalttığı tüm detaylarıyla deşifre ediliyor. Sermaye Piyasalarının Otoritesi’nin, hayatları karartan Öztürk ile ilgili çok sayıda başka davaları da var.

Ayhan Öztürk nasıl suçüstü yakalandı? İşte SPK raporları

Dolandırıcı Ayhan Öztürk Ulaş hissesi pazarlıyor

SPK, borsa dolandırıcısı Ayhan Öztürk'ü yakaladı