Ayhan Öztürk nasıl bir piyasa dolandırıcısı

Halka açık çok sayıda şirketin içini boşaltan Ayhan Öztürk, kendisiyle birlikte çevresindeki çok sayıda kişinin hayatını karartıyor

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Tescilli piyasa dolandırıcısı Ayhan Öztürk ve sosyal medyadaki uzantıları bir bir deşifre oluyor. Latek Lojistik, Ar Tarım, CLK Holding ve Ericom gibi çok sayıda şirketin içini boşaltan ve bu yüzden ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla yargılanmaya devam eden Ayhan Öztürk, sosyal medya hesaplarında kendisini borsa uzmanı gibi tanıtarak masum yatırımcıları tuzağına düşürüyor. Ayhan Öztürk’e, “Üstadım” diyen Selçuk Patlar da onun izinden gidiyor. Eskişehir Buhara Cemaati’nin parasını yöneten Nazım Özdemir’den aldığı iddia edilen komisyon karşılığında Ulaş Turizm ve Oylum Gıda pazarlayan Ayhan Öztürk ve Selçuk Patlar, iddialara göre bugünlerde Megapol, Rodrigo ve Yeşil Yapı hissesi pazarlıyor.

Piyasa dolandırıcısı Ayhan Öztürk 'ün son çırpınışı

 AYHAN ÖZTÜRK-TUNCAY ÜNVER İLİŞKİSİ

Bu arada bir okuyucumuzdan bu konuyla ilgili olarak ‘Ayhan Öztürk-Tuncay Ünver ilişkisi’ başlığıyla gelen iddia dolu mailde ise şu detaylara dikkat çekiliyor:
“Öncelikle açıklığa kavuşturduğunuz bilgiler ve hassasiyetinizden ötürü bir borsacı ve daha önemlisi bir ekonomist olarak size teşekkürü borç bilirim. Ne olduğu belirsiz, eğitim düzeyleri, ilişkileri bu kadar seviyesiz insanlarla aynı sektörde para kazanmak için uğraşmak çok üzücü. Yurt dışında herhangi bir ülkede borsacı denildiğinde önemli bir yere sahip bu meslekte konuştuğumuz bahsettiğimiz insanlar gerçekten geldiğimiz veya gideceğimiz yeri bize az çok gösteriyor. Aslında kendilerinin de bilmedikleri gerçek asla piyasadan daha büyüğü yoktur. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu kural bozulamamıştır. An gelir piyasa bu çakalları saniyenin onda biri nefesiyle yok eder. Dunning-Kruger sendromu yaşayan bu insanlar eninde sonunda piyasa veya piyasa denetmeni tarafından cezalandırılacaktırlar.
Başlıkta belirttiğim konuya gelince Ayhan Öztürk ve çevresine baktığınız zaman bahis ettiğiniz isimlere ek olarak Tuncay Ünver denilen yasaklı şahsında bu oluşum içinde olduğu bizim tespitlerimizdir. Tespitimizdir diyorum bu konunun üstadı siz olduğunuz için biz sadece tespitte bulunabiliriz. Ayhan Öztürk'ün ve yandaşlarının facebook adresine bakarsanız arada Denizbank hisselerinin de pazarlanmaya çalışıldığı görülmektedir. Şahsi fikrimdir ve burada da bir sorun olacaktır. Piyasada bu hisse senedini işlem yapma yasaklısı Tuncay Ünver 'in topladığı bilinmektedir. İşlem hacmi çok az olduğu için ve çok sığ bir hisse senedi olduğu için fiyat rahatlıkla çekilmiştir. SPK mevzuatına göre B grubu kriterleri olan piyasa dönüşümündeki hisse miktarı altı aylık ağırlıklı ortalama fiyata çarpımıyla bulunmakta söz konusu hisse senedi mevcut şartlara kavuşarak B grubuna çıkmaktadır. Bu durum her iki şahsın facebook hesaplarında görünmekte Tuncay Ünver'in kullanmış olduğu 'BorsaciBaba Ali Aydoğdu ' adıyla alenen zikredilmektedir. İlgili hesaptaki kişinin arkadaş listesinde bahsini geçirmiş olduğunuz kişilerden de izler vardır. Ayrıca YYAPI adlı hisse senedine Ayhan Öztürk değindiği gibi 04/11/2016 iletide bu kişinin de değindiği açıkça görünmektedir.
Spekülasyon bir suç değildir. Bir hisse senedinin grup değişikliği konusuyla speküle edilmesi kabul edilebilir. Ancak bu durum bilinerek yapılan bir fiyat hareketi ise spekülasyon yerini manipülasyona bırakmakta ve mağduriyet doğmaktadır. Hisse grup değişikliğinden sonra ilgili kişilerin bu hisse üzerinde manipülasyonu başlayacak olup haksız bir kazanca yol açacaktır.”

Sosyal medyanın borsa dolandırıcıları

AYHAN ÖZTÜRK NASIL BİR DOLANDIRICI?

Ayhan Öztürk’ün nasıl bir dolandırıcı olduğu devletin hazırladığı raporlarda açık açık anlatılıyor. Hakkında hazırlanan denetleme ve istihbarat raporlarında ‘sakıncalı’ kişi olarak gösterilen Ayhan Öztürk ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hazırlanan raporlarda ele geçirdiği şirketlerin içini nasıl boşalttığı tüm detaylarıyla anlatılıyor. Ali Kemal Tümer kimdir, Ayhan Öztürk nasıl tanıştı? Cihan Mandıralı ve Mert Eren ile olan ilişkisi. Cihan Sütşurup’tan alınan paralar hangi hesaplara yattı? Osman Şişmanoğlu, Murat Çelik ve Şehmuz Arslan bu işlerin içerisine nasıl girdi? Ayhan Öztürk ifadelerinde neler anlattı, kimlerin ismini verdi? Binlerce yatırımcının yanı sıra Ayhan Öztürk’ün en yakınındaki kişilerin ve akrabalarını hayatını nasıl kararttığını yarın borsagundem.com’da okuyabilirsiniz.

TUNCAY ÜNVER’DEN AÇIKLAMA

Haberde yer alan ve bir okurun gönderdiği ‘Ayhan Öztürk-Tuncay Ünver ilişkisi’ mailinde adı geçen Tuncay Ünver söz konusu iddialarla ilgili olarak bir açıklama gönderdi. İşte o açıklama:

“8.11.2016 tarihinde adımın geçtiği haberle ilgili olarak sitenizde yayınlanan Ayhan Öztürk isimli şahısla ilgim olduğu ve onunla ortak hareket ettiğim yönünde bir okuyucunuzun gönderdiğini belirttiğiniz mesnetsiz haber ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapıyorum;
Bahsettiğiniz kişi ile ilgili herhangi bir tanışıklığım ve bağlantım bulunmamaktadır. Borsada HİSSE PAZARLAMAK GİBİ BİR ALIŞKANLIĞIM YOKTUR. İsmi geçen borsacibaba Ali Aydoğdu isimli hesapla herhangi bir ilgim bulunmamaktadır. Şuan borsada işlemim yoktur. 
Borsada almak manipülasyonda kullanmaya yönelik bu tür dedikodularla yatırımcıları panik ve korkuya sevk ederek asıl amaçlarını ismimi kullanarak gizlemeye çalışıyorlar. Dolayısıyla bahsedilen dedikodularla ilgim yoktur. İyice çirkefleşmiş bu zevatların da amaçlarına alet olmamanız dileğiyle haberinizle ilgili yasal her türlü hakkımı saklı tutma kaydıyla bu açıklamayı yapmak zaruretinde kaldım, saygılarımla.
Tuncay Ünver”