Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

Faiz indirimi beklentileri piyasalarda fiyatlamada etkili olurken, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı merak ediliyor. Merak edilen bu faiz kararının ne olacağını Alan Yatırım belirledi

Avrupa Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısını 12 Eylül Perşembe günü gerçekleştirecek. Toplantı tarihi yaklaşırken, faiz indirimi beklentileri fiyatlanmaya devam ediyor. Ticaret savaşı, Euro Bölgesi'nin lokomotifi Almanya ekonomisindeki resesyon riski ve Brexit kaynaklı belirsizliklerin çoğalması Avrupa Merkez Bankasını kırılgan ekonomiyi canlandırmak adına bazı önlemler almaya zorluyor. Başkan Mario Draghi’nin görevi devretmeden önceki son toplantı olması da Eylül ayı toplantısını daha dikkat çekici kılıyor. Avrupa Merkez Bankası yeni parasal genişleme ve teşvik programları üzerine çalışmalarını sürdürürken, Avrupa ve ABD kanadından gelen karışık sinyaller Euro’nun Dolar karşısında yön aramasına neden oluyor. Almanya’da sanayi üretiminin Temmuz ayında %0.3 artış göstereceği beklentisine rağmen %0.6 azalması ile Euro Bölgesi imalat PMI verisinin kritik seviye olan 50’nin altında kalarak 47 olarak gerçekleşmesi Euro bölgesindeki resesyon beklentilerini kuvvetlendiriyor. Euro bölgesi 2.çeyrekte yıllık bazda %1.2 büyümesi, ekonomik büyümedeki ivme kaybına işaret ediyor. Avrupa ekonomisinin üretime dayalı bir modele sahip olması nedeniyle Merkez Bankası öncü gösterge olarak sayılan imalat PMI verisini yakından takip ediyor.   

Avrupa Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Ne Olacak?

Global ekonomik büyüme ivme kaybetmeye devam ederken, Avrupa Merkez Bankası faizleri… analizin tamamı ve Avrupa Merkez Bankası faiz kararı beklentilerimiz için tıklayınız.