Atlantik Petrol’ün patronu kayıplara karıştı

Atlantik Petrol hisselerinin yüzde 93’ünü borsada satarak parayı cebe indiren Koparan kardeşler kayıplara karıştı. Yatırımcı ve çalışanlar tepkili: Vicdansızlar

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Finansal verilerinin açıklamadığı için 17 Eylül tarihinden itibaren tahtası kapatılan ve endekslerden çıkartılan Atlantik Petrol’ün patronları Ahmet Koparan ve Abdullah Koparan kayıplara karıştı. Şirketin telefonlarını açan yok!

8 aydır maaşlarını alamayan personel artık şirkete gitmediği için bilanço verilerinin açıklanamadığı belirtiliyor.

2012 yılı sonunda halka açılan ve sık sık ismi borsa manipülasyonlarına karışan Atlantik Petrol hisseleri 2015 yılında bir lira seviyesinden 5 liranın üzerine çıkmış daha sonra da hisseler yeniden 1 lira seviyelerine kadar gerilemişti.

VİCDANSIZ PATRONLAR…

Şirket halka açıldığı günden bu yana sürekli hisse satarak paylarını yüzde 6 seviyesine kadar düşüren patronlar geçtiğimiz aylarda bedelli sermaye artırımı yapmak için SPK’ya başvurmuştu. Sermaye artırımını ise ismi Tuğçelik hisseleriyle de anılan şirketin Yatırımcı İlişkileri Sorumlusu Erdem Reasneli'nin organize ettiği gündeme gelmişti. Sermaye artırımı ile büyük bir vurgun yapmak isteyen ekip çok sayıda manipülatör ile masaya oturmuştu. SPK’nın bu talebi reddetmesiyle birlikte büyük bir facianın önüne geçilmiş oldu.

12 MİLYON LİRALIK VURGUN DAHA YAPACAKLARDI

Şirketin yaklaşık yüzde 94’ünü satarak paraları ceplerine indiren ve kayıplara karışan Koparan kardeşler bedelli sermaye artırımıyla yatırımcıların cebinden 12 milyon lira daha çalmayı planlıyordu. Şirket kapandığı için muhatap bulamayan yatırımcılar, “Bu kadar da olmaz, vicdansız patronlar” diye tepki gösteriyor.

ŞİRKETTE ÇALIŞAN BİR KİŞİ BİLE KALMADI

Yaklaşık 8 aydır maaşlarını alamayan şirket çalışanlarının ise patronların kayıplara karışmasıyla artık işyerine gitmedikleri belirtiliyor. Şirketin telefonlarını açan kimse olmadığı gibi mali tabloları KAP’a açıklayacak mali sorumluların da ortalardan kaybolduğu söyleniyor.

Atlantik Petrol bilançolarını neden açıklamıyor

Atlantik Petrol hissesinin işlem sırası kapatıldı