Anel'de büyük satış skandalı

Anel Telekom’daki Rıdvan Çelikel ve diğer iki hissedarın Anel Elektrik hisselerinin satış pazarlığında, süreçte yaşananların yatırımcıdan gizlendiği, alıcı şirketin ön ödeme yaptığı 2 milyonu faiziyle geri istediği ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Sermaye Piyasalarını babasının çiftliği sanan gizli saklı işlerin patronu Rıdvan Çelikel’den yeni ve büyük bir skandal daha…
Her adımı tezgah kokan, yatırımcıyı ezmek için elinden geleni ardına koymayan Rıdvan Çelikel’in Anel Telekom’daki Anel Elektrik hisselerinin satışına yönelik flaş gelişmeleri çileli hissedarlarından sakladığı ortaya çıktı. Çelikel’in şirketi KAP’a “Görüşmeler sonlandırıldı” açıklaması gönderirken alıcı tarafın tam aksine ileri tarihlere kadar satış işlemlerinin bitirilmesi için beklediği belirtildi.

Sermaye Piyasaları Rıdvan Çelikel’in babasının çiftliği mi?

SATIŞ İPTAL OLDU, PARA İADE OLMADI!

Ayrıca, toplam yüzde 35.75 oranındaki payların satışı karşılığında sözleşme gereği Acredo Technology BV’den alınan yüzde 10 bedel olan 2.197.986,91 TL’nin de satışın iptal olmasına rağmen geri iade edilmediği öne sürüldü.

Büyük skandal, Rıdvan Çelikel, Avniye Mukaddes Çelikel ve Mahir Kerem Çelikel’in Anel Telekom’daki yüzde 35.75 oranındaki Anel Elektrik hisselerine talip olan Acredo Techonology BV ile 14 Ocak 2016’da imzalanan ‘Hisse Devir Sözleşmesi’nde yaşandı.

Anel Telekom'un içi böyle boşaltıldı

RIDVAN ÇELİKEL ŞARTLARA UYMADI

İki kez zaman aşımı birer aylık ötelemelerle tarafların karşılıklı anlaşmasıyla uzatılırken, satış sözleşmesinde Rıdvan Çelikel’in imza attığı şartlara uymadığı iddiasıyla su yüzüne çıkan kriz, alıcı şirketin geçen ay sonu noterden gönderdiği ihtarnameye yansıdı.

Sözleşme imza günü tespit edilen hisse devir bedeli 2.197.986,91 TL’nin satıcılar adına Anel Elektrik hesabına yatırıldığı belirtilen ihtarnamede, pay devir işleminin tamamlanması ve ön şartlar gereği kapanışın yapılması için 15.02.2016 (zaman aşımı) tarihinin öngörüldüğü, ancak gerçekleşmeyince tarafların 11.3.2016 tarihinde ikinci kez mutabık kaldığı ifade ediliyor.
İhtarnameye göre bu tarihte de kapanış yapılmayınca sözleşme sona eriyor.

Anel Telekom’da yapılanlar önemli nitelikte işlem değil mi?

ÖZEL DURUM AÇIKLAMASI YAPILMADI

Bu tarih itibarıyla alıcının herhangi bir yükümlülüğünün kalmadığı belirtiliyor. İhtarnamede yer alan ifadeye göre, Anel Elektrik, Sermaye Piyasası düzenlemeleri uyarınca 11.03. 2016 tarihinde kapanışın sözleşmeye göre gerçekleşmediğine ilişkin yapması gereken 'özel durum' açıklamasını da yapmıyor. Rıdvan Çelikel’in Şirketi yatırımcılara bu konuda bilgi vermemekle suçlanıyor.

ALICI ŞİRKET PARASINI İSTİYOR

Bundan sonra muhataplar ile yeni bir sözleşmenin imzalanmadığına dikkat çekilen ihtarnamede, sözleşmenin otomatik olarak sona erdiği vurgulanırken, 2.197.986,91 TL tutarındaki ilk ödemenin faizi ile birlikte Acredo Techonology BV’ye iadesi isteniyor. Geri iade için verilen mühlet ise 15 gün, aksi takdirde yasal yollara başvurulacağı ihtar ediliyor.

28 Şubat 2107’de Beyoğlu 3. Noterliği’nden Anel Elektrik, Rıdvan Çelikel, Avniye Mukaddes Çelikel ve Mahir Kerem Çelikel’e çekilen ihtarnamenin bir sureti de ‘bilgi’ olarak Sermaye Piyasası Kurulu Ortaklıklar Finansmanı Daire Başkanlığı’na gönderiliyor.

Gözler şimdi, Sermaye Piyasaları Otoritesine dönüyor…