E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAnel Telekom’da yapılanlar önemli nitelikte işlem değil mi?---

Anel Telekom’da yapılanlar önemli nitelikte işlem değil mi?

Anel Telekom’da yapılanlar önemli nitelikte işlem değil mi?
26 Aralık 2016 - 11:40 borsagundem.com

Yönetim kurulu kararıyla yapılan hisse devriyle şirket faaliyetsiz bırakılıyor. Uzmanlar, önemli nitelikteki işlemler tebliğine göre bu durumun ayrılma hakkı doğurduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Anel Telekom’un elindeki Anel Yapı hisselerinin devri ile şirketin faaliyetsiz bırakılması 24 Aralık 2013 Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Önemli nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği’ kapsamına giren bir işlem olarak değerlendiriliyor.
Son iki yılda, yapılan tüm işlemler atılan tüm adımlar küçük yatırımcıların daha fazla mağdur olmasına neden oldu. Binlerce yatırımcı mağdur olurken, patron Rıdvan Çelikel, şirketi daha kötü bir sona doğru sürüklüyor.

Anel Telekom'un içi böyle boşaltıldı

Önce şirketin bağlı ortaklığı iştirake dönüştürülerek şirket bilinçli bir şekilde faaliyetsiz bırakıldı. Ardından yüklü miktarda hisse satışları başladı. Yabancı ortaklık hikayesi derken, yatırımcılar neler olduğunu anlayana kadar hisse Yakın İzleme Pazarı’na atıldı ve bu süreçte fiyatı 2.5 liradan 50 kuruşa kadar geriledi.
Rıdvan Çelikel, hisselerinin önemli bir kısmını daha önce sattığı için hisselerin fiyatındaki düşüş onu çok fazla etkilemiyor. Aksine Anel Telekom’un halen yüzde 47.5 oranında ortağı olduğu Anel İş Merkezi’ni daha düşük fiyata ele geçirme imkanına kavuşuyor. 100 milyon lira değerindeki iştirake sahip olan Anel Telekom’un piyasa değeri 25 milyon lira.
Son iki yılda yaşananlar ve gelinen noktaya bakıldığında patron cebini doldururken yatırımcılar mağdur.

Anel Telekom bilinçli olarak faaliyetsiz bırakıldı

YATIRIMCILARIN MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRILABİLİR

Binlerce yatırımcının mağduriyetini ortadan kaldıracak reçete ise ‘Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği’nde mevcut. Tebliğ; ortaklıkların önemli nitelikteki işlemlere ilişkin karar alınması ve bu işlemlerde bulunulması ile önemli nitelikteki işlemler sonucunda ayrılma hakkının kullanılması ve zorunlu pay alım teklifi yapılmasına ilişkin usul ve esasları kapsıyor.
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 23,24 ve 25’inci maddelerine dayanılarak hazırlanan bu tebliğ; ortakların önemli nitelikteki işlemleri, önemlilik ölçüsü de dahil olmak üzere bu nitelikteki işlemlerde bulunabilmesi veya kararların alınabilmesi için uyulması zorunlu usul ve esasları belirliyor.
Tebliğin 6. Maddesi’nde yer alan ve ‘Önemlilik Kriterleri’ başlıklı bölümün birinci ve ikinci fıkrasında, işleme konu mal varlığının şirketin aktiflerine, ortaklık değerine ve gelirlere oranı belirleniyor.

Rıdvan Çelikel benzer işleri daha önce de yapmış

ORTAKLIĞIN FAALİYETİNİ ETKİLEYEN İŞLEMLER ÖNEMLİ

3’üncü fıkrasında ise, “Birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen sınırların altında kalsa dahi, her durumda yönetim kurulunun mal varlığının ortaklığın faaliyetleri açısından taşıdığı önemi dikkate alarak değerlendirme yapması gerekir” deniliyor.
Anel Telekom’da şirketin bağlı ortağı konumundaki Anel Yapı’nın yüzde 7.5 hissesi başka bir şirkete devrediliyor. Bu işlemden dolayı Anel Telekom faaliyetsiz kalıyor. Bu durum ayrılma hakkı gerektirmez mi?
Tebliğ çok açık: “Her durumda yönetim kurulunun mal varlığının ortaklığın faaliyetleri açısından taşıdığı önemi dikkate alarak değerlendirme yapması gerekir” deniliyor. 11.07.2014 tarihinde Anel Telekom Yönetim Kurulu, Anel Yapı’daki yüzde 7.5 payı Anel Elektrik’e devrederek hem şirketi faaliyetsiz bırakıyor hem de hakim ortaklık hakkını elinden alıyor. Bundan daha önemli nitelikte bir işlem olabilir mi?
Yine 6. Madde’nin 4’üncü fıkrasının (b) bendinde düzenlemede şöyle deniliyor: “Ortaklığın fiili ana faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet üretiminin işleyiş sürecini değiştirecek nitelikteki, örneğin üretim faaliyetinin tümüyle terkedilerek üretim konusu malın dışarıdan tedarik edilmesi gibi karar ve işlemlerdir.”
Anel Telekom’da ortaklığın ana faaliyet konusu tamamen ortadan kaldırılıyor.
Tebliğin 7’nci Madde’sinin (b) bendinde ise “Faaliyet konusun tümüyle veya önemli ölçüde değiştirilmesi” deniliyor.

6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nu işler hale getiren tebliği bunları emrediyor.

Sermaye Piyasaları Rıdvan Çelikel’in babasının çiftliği mi?

HİSSELER DEVREDİLMESE ŞİRKET FAALİYETSİZ KALMAYACAKTI!

Anel Telekom’un hakim ortak konumunda olduğu Anel Yapı’daki yüzde 7.5 oranındaki pay devredilmeseydi şirket faaliyetsiz kalmayacak ve Yakın İzleme Pazarı’nda olmayacaktı. Bunda yatırımcının küçük hissedarların bir kusuru ya da dahli var mı? Olamaz ki! Nasıl olsun? Aksine en büyük mağduriyetler küçük yatırımcılar cephesinde yaşanıyor. Bu hisseyi alan yatırımcılar şirketin faaliyetsiz kaldığını bile bilmiyor. Patron bunu bile yatırımcılardan gizlemiş. Azınlık paya da sahip olmasına rağmen imtiyazlarını kullanan patron, kendi çıkarları için binlerce yatırımcının mağduriyetine zemin hazırlıyor. Uzmanlar, Anel Telekom’da yapılan işlemlerin Sermaye Piyasası Kanunu’na göre ayrılma hakkı doğurduğu konusunda hem fikir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (51)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cevdet menteş26 Ocak 2017 23:05

    Sayın yetkili küçük yatırımcıları bilgilendirdiğiniz için teşekkürler lakin neler yapmalarını ve hangi yolları izlemesi gerektiğini ve yapılması gerekenleri sitenizde evrak şeklinde verirseniz yatırımcılarda gereğini yapar ilgi ve bilginize teşekkürler

  • Mehmet Öztürk26 Ocak 2017 21:53

    Haram zıkkım olsun o günden bugüne Anel Telekom'un yaptığı pislikleri ortaya çıkaran Borsagundem'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Eğer bir fayda sağlanacaksa bunda kesin emeğiniz var. Bundan sonra da lütfen haberlerinizle bizi bilgilendirin.

  • kaan24 Ocak 2017 19:47

    Aksen enerji yuzde 10 yukari yuzde 10 assagibyapmadigi icinn kimse ilgilenmiyorr..Ama cok sukurr az az kazansiriyorr.. Neden o anel t yi aldigimida simdii anlayamiyorumm cok sukur ki 1.35 lerden satmistimm cunki ozgur hur irademizle aldigimiz icin ancak kendimize sikayette bulunabiliriz var mi bilancosunu inceleyipte alan falan fian ytd

  • derya16 Ocak 2017 11:48

    metro turizm anel telekomu alacak duyumu var

  • sedat12 Ocak 2017 18:10

    en az 20 lıra ederi var

  • ali11 Ocak 2017 21:45

    bendolara bakmam iki den aldım su an durum bu hep. atıyonuz ama ben bunu mutlaka hal. olması gerek bilenvarsa rıdvan tlf alabilirmiyim

  • aysel11 Ocak 2017 10:22

    inanın kasadaki dolar kimsede yok bu hisse en az 20 lıra olması lazım

  • fHRİ03 Ocak 2017 16:31

    HANGİ ÖRGÜT İSE DEVLET SONUNA KADAR GITMELİ

  • ayfer02 Ocak 2017 16:28

    @lv8ls6 arkadaşım aynı değil ben tam bir yıl önce 2.50 den aldım.Bu Rıdvan çelikel iyi araştırılmalı kimlere hizmet edıyor neden 10 günde hissesı bu kadar düşmesine rağmen sesızlığını kotuyor.ivedi bazıları tutuklanmalı açık ve net..nereye kadar uzuyorsa sonu bazı dergilerde bı oyun ıçerısınde..

  • kamil s30 Aralık 2016 17:25

    bu oyunu içerisinde olanların az kaldı oyunları başına yıkılacak...az sabır

  • ali29 Aralık 2016 14:16

    yalan yanlış milleti ümitlendirme bende hisse var alırsan sana iki tl verelim alırmısın .vicdansız allah belalarını verir umarım.

  • ali29 Aralık 2016 14:13

    yakın zamanda belasını yada mevlasını bulacak.ailesi mutlu olacak,demi

  • hakan29 Aralık 2016 11:59

    hissenın gerçek değeri 6 lıra manipılasyon yapılıyor kuçuk yatırımcıya korku salmak ve elındekını almak

  • semih29 Aralık 2016 11:35

    şunu iyi bilin anel teleom alt yapı sistemine ihtiyacı olan bir verusa tamam büyük holding eyvallah ama anelt batmaz göz altındada kalmaz yatrım amaçlı demiyom benim yazım ile alımda yapın demiyom zaten zamanı gelcegi vakit aç kurtlar sizden önce davranacak ama burda kim manipilasyon yapıp bu duruma düşürdü ise içeri girmeli burda rıdavan beye düşen görev prstijini kurtarma rolünü yerine getirip yatırımcısına sahip çıkmalı güven tazelemeli yoksa şirket degrlrei yerde sürünecek marka egerli

  • DERYA29 Aralık 2016 09:30

    3 GÜNE BİR ANEL TELEKOM HABERLERİ YAPILDI SONUÇ ELİMİZDE NE VAR NE YOK SATTIK.BU HISSE ILE İLGİLİ 4 YILDIR HABER YAPMIŞSINIZ SONUÇ ELDE VAR SFIR HEP KORKU

  • verüs degil vürüs28 Aralık 2016 20:21

    çok yazık merak ediyom sonunuzu verusa yönetim

  • çopar28 Aralık 2016 18:37

    yav he he

  • gucur28 Aralık 2016 18:30

    adisin verusa ne çoraplar ördün başımıza

  • jasmin28 Aralık 2016 13:41

    şirketen çalışmalar devam ediyormuş ne çıkcak merak konusu çıkp 1 tl veren varsa ben alrım demezmi üç tavan olur kimsede mal almaz herkesden imza karşılıgı alır üstünlügü ele geçirdimi kotdan çıkar burda şerefsizlerlemi ugraşsın garibim

  • kozalak28 Aralık 2016 13:39

    yapmayın beyler sihir li degnek yok rıdvan amcnın elinde bekleyin görelim neler olacak

  • yattara neco28 Aralık 2016 10:37

    demzlermi adama neden 15 milyon lot milletin eline verdin kim sattı 15 milyon lotu o kadar iyi avukatların vardı nedden çekdin davaları ah kardeşim ah

  • yavuz28 Aralık 2016 10:21

    kasa dolar ve tl ıle dolu anel e de kapta yazılanduyurul bakın rıdavan çelıkel efendı türkıyenın en paralı adamı sebebı kuçuk yatırımcıyı soy zengın ol

  • tarık28 Aralık 2016 10:19

    mahkemeye verilecek kişiler belli-oyunda belli bu hissenin gerçek değeri şu an en az 6 lıra olması lazım. Reha Çırak (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) İzmir Amerikan Lisesi ve Bilkent İşletme Fakültesinden mezun olan Reha Çırak çalışma hayatına New York'ta bir finans şirketinde başladıktan sonra İstanbul'da finans sektöründe çeşitli çok uluslu şirketlerde yedi yıl çalışmıştır. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesinde Muhasebe & Finans bölümünde tamamlamış olan Reha Çırak’ın yurt içi ve yurt dışında finans alanında yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Verusa Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Reha Çırak, aynı zamanda, Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı, Investco Holding A.Ş., Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., ve Pamukova Elektrik Üretim A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nı, Aldem Çelik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Standart Enerji Üretim A.Ş’nin yönetim kurullarında görev yapmaktadır.

  • Umut Dünyası28 Aralık 2016 00:00

    arkadaşlar cumhurbaşkanlığına kadar şikayet gitti şayet burdan da bu işe çözüm gelmezse herkes mahkeme yolunu tutsun yapacak başka bir şey kalmıyor.

  • feraye27 Aralık 2016 22:51

    cumhurbaşkanımızı dınleim dolar bozdurdum parayı güvendik yerlı sermayeye yatırdık 15 günde yüzde 350 deer kayıp ettırdı parama allah belasını versın yapanların

  • melih27 Aralık 2016 12:30

    yapı kredide bile hissesel anlamda pisliklerin babası dönüyor anel de olması artık normal gelmeye başladı..hele sarkuysanı izleyin neler oluyor bağı ıra bağıra oluyor da spk masak uyumaya devam**

  • Muhammed27 Aralık 2016 11:58

    Tüm devlet yetkililerini borsa gündemin anelt haberlerine bakmasını talep ediyorumHey spk hey borsa istanbul hey devlet yetkilileri ANELT da 22tarihi pay alım satımı yapılıyor 0,56 dan 27.12.20016 tarihinde duyuruluyor negarip değilmi oysaa bugün 0.47 nerde kaldı yatırımcı hakkı nerde buda yatırımcıya karşı yapılan bir darbe değilmidir daha nereyekadar böyle göz ardı yapılacak şirketten hala bir açıklama yok nerede yaşıyoruz

  • hak arayan27 Aralık 2016 09:23

    böyle şirket böyle patronlar olduğu sürece borsa küçük yatırımcı kaybeder

  • mİsafir26 Aralık 2016 23:18

    Ellerinizdeki hisseleri öldü pahasına satarak adamın bedavadan sahip olmasını sağlıyorsunuz.Sonunda bedavadan üstüne konacak.

  • fafa26 Aralık 2016 22:45

    Bu ülkede borsaya girilmez,çünkü yatırımcı sahipsiz.ONUN İÇİN UZAK DURACAKSIN.çOK İSTİYORSAN BELLİ HİSSELERİ AL VE YAT.

  • FAFA26 Aralık 2016 22:42

    Herkes Allah'a havale ediyor,ben de Allah'a havale ediyorum;kendine ve çocuklarına kefen prası eder inşallah.Mutlaka birimizin duası tutacak.

  • ismail akyüz26 Aralık 2016 22:03

    sonuç ne olacak bilen varmı

  • hikmet hektor26 Aralık 2016 21:37

    yaaa bu borsada dolandırıcılar bitmezzz batık firmaları pazarlıyorlar aman ky dikkatli olun hektormudur nedir uzak durun

  • hasan 26 Aralık 2016 19:57

    Hey gidi...ne günlere kaldık. Her şey ayan beyan...bu Patron kelepçeyi hak etmiyor mu?

  • Murat.26 Aralık 2016 19:49

    Emin olun siyasi biri bu duruma dusseydi divanın evine polisler baskın yapar şirkete el konurdu,mevzu garibansa kimin umurunda;gecen oğluna 0.5 ml su peti atan babaya 8 ay ceza verdiler ama trafikte arkadaşımı aracı önüne kırıp 10 yerinden bicaklayanalar 3 ay sonra serbest...cumhurbaşkanına kurban olmaya kosanlar biz değil miyiz ....neden idareciler cumhurbaşkanımız gibi halk dostu değil...

  • borajet26 Aralık 2016 17:18

    bu nahoğlu kim ya, nerden çıktı? ankaradan mı?

  • hasan bey26 Aralık 2016 16:50

    bir şirket daha batacak rodrigo patron neden hisse satıyorrrrrr

  • RIDVAN BEY26 Aralık 2016 15:59

    iSTERSE BEŞ DAKKADA BEŞİKTAŞ YAPAR..YAPMALIDIR DA..

  • Serhat Çetin 26 Aralık 2016 14:51

    İyi yönetilen firmalar başarılarıyla anelt firmasıda yaptığı manipülasyonla anılacak paramızın 3/2 si gitmiş durumda el insaf be patron bu kadarda zalimlik olmaz.

  • Muhammed 26 Aralık 2016 13:47

    Öncelikle borsa gündeme teşekkürler bunca açıklamaya rağmen rıdvan çelikel den ses seda yok ne garip değilmi

  • nahoğlu26 Aralık 2016 13:45

    ben hisseden anlamam, sadece koltuk ısıtırım

  • ibrahim26 Aralık 2016 13:44

    adım hıdır elimden gelen budur

  • kumsal26 Aralık 2016 13:44

    birşeyden anlamayan biriyim ne yapabilirim

  • Murat.26 Aralık 2016 13:24

    SPk denilen ilgili ! Yetkili ! Kurumun verdigi cevaba bakin...gelde yatirimciyi dolandirma...sermaye piyasası mevzuatına aykırılık teşkil eden işlemlerin Kurulumuzca tespit edilmesi halinde sorumlular hakkında SPKn ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemler yapılmaktadır. Yapılan inceleme ve denetim çalışmaları sonucunda elde edilen tespit ve bulgular doğrultusunda gerekli görülmesi halinde ilgililer hakkında hukuki, cezai ve idari yaptırımlar tesis edilmekte ve söz konusu tespitlerin kamuyu ilgilendiren kısımları Kurulumuz internet sayfasında (www.spk.gov.tr) Duyurular sekmesi altında yayımlanan Kurul Bültenleri aracılığıyla kamuoyuna duyurulmaktadır.

  • BİR GÜNDE26 Aralık 2016 13:09

    memsanın patronları ve mazilerini yazın hala nasıl borsada kalabilediklerini yazın ulutaşların.

  • Murat.26 Aralık 2016 12:42

    Yetkililer ancak vergileri toplarken kili kirk yarıyor,halkın parasını arasını bilenler savunmasını da iyi bilmeliler,devletimiz her yönüyle bütündür;ard niyetlilerin ayıklanması lazim...

  • Murat.26 Aralık 2016 12:37

    Ben SPK ya şikayette bulundum verdikleri cevap Ridvana rahmet okutur,biz çoban diye cani mali teslim edelim ,onlarda kurtlar sofrasına meze yapsın....

  • ismailmuzac26 Aralık 2016 12:31

    tesekkurler borza gundem

  • Mehmet Öztürk26 Aralık 2016 12:20

    Ayrılma hakkından faydalanmak için dava mı açmak lazım? Kaç liradan ayrılabiliriz. borsagundem.com'a yaptığı tarafsız haberlerden dolayı sonsuz teşekkürler.

  • YUHHHHHHHHHHHHHHHH26 Aralık 2016 12:17

    BU KADAR açıkca anelt i batırmış faaliyetsiz bırakmış hiçmi bir kurum görmez mudahale etmez devletin yetkili makamları neden mudahale etmiyorsunuz bu adamın fetodan ne farkı var halka darbe vurmuş oyleyece orda oturuyor hem anelgurubu hemde ilgili makamları ALLAH A havale ediyorum hakettiginizi bulursunuz inş

  • Niyet26 Aralık 2016 11:58

    Tekelominikasyon alanında faliyet yapılmayacaktıysa, ''Anel yapı'' nın yaklaşık yarsı Anele de yarısı Anelt sahip idii iki şirket birleştirilip hersey iki şirket içinde en iyi şekilde yapılandırılmış olurdu. Ama Niyet başka ise niyet iyi değilse başka seyler yapılır