Anel Telekom yatırımcısı o açıklamayı bekliyor

Anel Telekom ile Anel Elektrik’i birleştirme başvurusu adına şirkete verilen süre sona erdi ama sonuç belli değil. Yatırımcılar netleşmeyen konuyla ilgili açıklama bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM

Anel Telekom’da fırtına dinmiyor. Yatırımcıların ‘hak arama’ gayretleri de devam ediyor.

Anel Telekom hissedarlarının “şirket tarafından başlatılan mağduriyet yaratma girişimi” dedikleri Anel Elektrik ile birleşme başvurusunda sürenin sona erdiği, ancak konuyu netleştirecek herhangi bir açıklamanın yapılmadığı belirtildi.

Şubat 2018’de temsil ettiği bir grup yatırımcı adına gönderdiği ihtarname ile Anel Telekom’u Olağanüstü Genel Kurul’a götüren Yusuf Yıldız ve  küçük tasarruf sahiplerinin gözü ise SPK ve şirket yetkililerine çevrildi.

Sıcak gelişmeyle ilgili olarak net bir açıklama beklediklerini belirten Yıldız, “Anel  Telekom’da yatırımcıyı mağdur etmek için şirket  yönetimi tarafından 3 defa Anel Elektrik ile birleşme başvurusu yapıldı ancak birleşme kararı için verilen süre 01.08.2018 tarihinde yani dün sona erdi. Ancak SPK'dan ve şirketten bir bilgi gelmedi. Küçük yatırımcılar olarak sermaye piyasalarının otoritesinden ve Anel Telekom’dan açıklama bekliyoruz” dedi.

Öte yandan 21yatırımcı tarafından Anel Telekom hakkında açılan fesih davasının da devam etmekte olduğu, ilk duruşmanın 27.12.2018 tarihinde yapılacağı öğrenildi.