Anel Telekom bilinçli olarak faaliyetsiz bırakıldı

Anel’in patronu Rıdvan Çelikel gücünü kötüye kullanıyor, yatırımcıya haber vermeden şirketi faaliyetsiz bırakıyor. Anel Telekom, Anel Elektrik, Anel Yapı üçgeninde oyun üzerine oyun oynanıyor

BORSAGUNDEM.COM

Borsa tarihinin en önemli patron operasyonlarından birini daha izliyoruz. Anel Telekom'un içerisindeki en değerli varlıkları hakim ortak konumundaki ilişkili tarafa devrinden sonra patron elindeki hisselerin önemli bir kısmını borsada satıyor.

Şirket 2015 yılı başından itibaren faaliyetsiz bırakılarak Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına zemin hazırlanıyor. Bilinçli bir şekilde Şirketin faaliyetsiz kaldığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilmiyor. Patron Rıdvan Çelikel hisse satışına devam ediyor, yabancı ortaklık açıklaması yapılarak yatırımcıların kafası iyice karıştırılıyor.

Sermaye Piyasaları Rıdvan Çelikel’in babasının çiftliği mi?

“BU SERMAYE PİYASASI SUÇU DEĞİLMİ?”

Elinde hisse olan yatırımcılar isyan ediyor: "Neden şirketin faaliyetsiz kaldığı KAP'a bildirilmedi? Bu bir Sermaye Piyasası suçu değil mi?"

Yatırımcılar haklı, Yakın İzleme Pazarı'na atılmasına rağmen kaç gündür Şirketten tek kelime açıklama yapılmıyor. Rıdvan Çelikel'in ilk günden itibaren Anel Telekom üzerinde yaptığı operasyonlara bakıldığında amacın Anel Yapı’yı çok düşük rakamlara ele geçirmek olduğu ileri sürülüyor.

Anel’de yatırımcı perişan, patron zengin!

GÜCÜ KÖTÜYE KULLANDI

2014 yılı Temmuz ayında hakim ortak gücü kötüye kullanarak Anel Telekom Yönetim Kurulu’nda alınan bir kararla Şirketin sahip olduğu en değerli markaları ve Anel İş Merkezi'nin kontrol hissesini ilişkili taraf konumundaki daha fazla paya sahip olduğu diğer şirketine sattı. Anel Telekom markaları 500 bin liraya, iş merkezinin yüzde 7.5 kontrol hissesi de sadece 4 milyon 125 bin liraya ilişkili taraf konumundaki diğer şirketine devredildi.

YATIRIMCI SORDU: MARKALARI KULLANMANIN BEDELİ YOK MU?

Sermaye Piyasasını babasının çiftliği gibi kullanan Rıdvan Çelikel, yabancı ortaklık hikayesi bittikten sonra 31 markayı iade etme kararı aldı. Ancak 500 bin lirayı faiziyle geri istiyor. Anel Telekom'un mağdur olmuş hissedarları da soruyor: "İki yıl boyunca bu markaları kullanmanın bedeli ne olacak?"

Gerçekten ilginç gelişmeler yaşanıyor. Rıdvan Çelikel, küçük yatırımcıyı mağdur edecek her adımı atmaktan geri kalmıyor. SPK, markaların değerlenmesi talep etmiş, sürecin de sonuna gelinmişti. Yatırımcılar Rıdvan Çelikel'e can alıcı bir soruyu yöneltiyor: "Acaba çok yüksek değere çıktığı için mi vaz geçtiniz? Daha yüksek hisseye sahip olduğunuz şirketin kasasından Anel Telekom’a para gitmesin diye mi böyle bir karar aldınız?"

Anel Telekom Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görecek

BİLİNÇLİ OLARAK ŞİRKET FAALİYETSİZ BIRAKILDI

Anel Telekom'un içerisindeki en değerli varlıkları çıkardıktan sonra elinde kalan Anel Telekom hisselerini borsada satan hakim ortağın 2015 yılından itibaren bilinçli olarak şirketi faaliyetsiz bıraktığı belirtiliyor. Ve göz göre göre Şirketin Yakın İzleme Pazarı'na atılmasına, iki yıl gibi kısa sürede binlerce küçük yatırımcının mağduriyetine zemin hazırlanıyor. Önce Şirketin içerisindeki en değerli varlıklar çıkarılıyor. Ardından hakim ortak borsada hisselerini satıyor. Devamında Şirket faaliyetsiz bırakılıyor. Bu durum da küçük yatırımcıdan gizleniyor. Anel Telekom satış görüşmelerinin tamamlanmasını bekleyen Borsa İstanbul, süreç olumsuz sonuçlanınca Şirketi Yakın İzleme Pazarı'na atıyor. Şirketin hisseleri yüzde 90 oranında geriliyor. Yatırımcının parası pula dönüyor.

ANEL YAPI’DAKİ PAYLARIN TAMAMINA GÖZ DİKİLDİ

Anel Elektrik'in elinde halen yüzde 47.5 oranında paya sahip olduğu Anel Yapı hisseleri var. Anel Yapı da Anel İş Merkezi'nin sahibi. Anel İş Merkezi'nin yıllık kirası yaklaşık 5 milyon dolar. Anel Telekom hisselerinin değerini 50-60 kuruşa kadar düşüren Rıdvan Çelikel'in Anel Yapı'daki payların tamamına göz diktiği öne sürülüyor. Anel Yapı'daki payların tamamının alınması halinde ayrılma hakkı doğacak. Burada da son bir aylık fiyat ortalaması baz alınacak. Yani Rıdvan Çelikel maliyetlerini azaltmış olacak. Çoğunluğu binlerce küçük yatırımcının elinde olan şirketin üzerinde işte böyle oyunlar oynanıyor. Mağdur olan küçük yatırımcılar ise çaresiz Rıdvan Çelikel'i izliyor. Uzmanlar mağdur olan yatırımcıların tek tek ya da toplu olarak dava açmaları halinde haklarını alacağını vurguluyor.