Ağustosta da onlar kazandıracak! İşte güçlü hisseler

Teknoloji hisseleri arasında geçtiğimiz ayın en çok kazandıran hisseler yarı iletken çip üreticilerine ait. Uzmanlar bu şirketlere ilişkin beklentilerini yükseltiyor

BORSAGUNDEM.COM- DIŞ HABERLER SERVİSİ

Temmuz ayının en güçlü performansını gösteren şirketler olan yarı iletken sektörü ağustos ayına da hızlı bir giriş yaptı. Pazartesi günü S&P 500’ün %6 oranındaki yükselişine rağmen Qualcomm, Whirlpool ve AMD gibi çip üreticileri iki haneli oranlarda yükselişler yakaladılar. Borsa analistlerine göreyse sektör hisselerindeki yükseliş gelecek döneme de taşabilir.

ABD merkezli yatırım danışmanlığı firması Laffer Tengler’ın Baş Yatırım Sorumlusu Nancy Tengler, çip üreticisi Qualcomm’un ralliye devam etme olanağı en yüksek şirket olduğunu belirtiyor.

Tengler CNBC’ye verdiği röportajında Qualcomm hisselerine ilişkin, “Bizim gördüğümüz kadarıyla bu yarı iletken birden fazla yıldır süren ralliye yetişmeye çalışmıyor. İyi bir çeyrek geçirdiler. Beklentileri aşıp aynı zamanda yükselttiler. Huawei ile anlaşma sağladılar. 5G cihazlar üretiyorlar. Bunların dışında bizim için önemli kısmı ise değerlemeleri halen cazip görünmesi” dedi.

Yarı iletkenler endeksi geçtiğimiz altı yıl içerisinde %220’lik bir ralliye ulaşırken Qualcomm hisseleri %67 değer kazandı. Tengler’a göre şirketin temettü kâr payı ve fiyat kazanç oranı bir potansiyel oluşturduğunu gösteriyor. Qualcomm %2,5 temettü geliri verirken yarı iletkenler endeksinin ortalama temettü geliri %1,3 oranında.

Yatırım bankacılığı şirketi Piper Sandler’ın Baş Piyasa Teknisyeni Craig Johnson ise aynı grup içerisinde başka bir hisseyi öneriyor.

Johnson CNCB’deki röportajında, “Biz Whirlpool’u beğeniyoruz. Bu hisse 2017 yılındaki en yüksek seviyesinden geri dönüş trendini tersine çevirdi. 2019 yılında ise rotasını yükselişe doğru kırdı. Bizim beklentilerimize göre %16 ile belki de %24 arasında bir yükselişe 188 dolar ile 200 dolar destek seviyeleri arasında yükselebilir” ifadelerine yer verdi.

 

Borsalarda beklenen güçlü ralliye bir adım kaldı

 

Almanya'da otomotiv sanayi umut verdi

 

İmalat PMI Endeksi 9 yılın en yüksek seviyesinde