E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda beklenen güçlü ralliye bir adım kaldı---

Borsalarda beklenen güçlü ralliye bir adım kaldı

Borsalarda beklenen güçlü ralliye bir adım kaldı
04 Ağustos 2020 - 10:00 borsagundem.com

Küresel borsalarda oluşan riskler ve teknoloji hisselerindeki aşırı değerlenme Morgan Stanley analistlerinin %10’luk geri çekilme öngörmesine neden oluyor. Fakat analistlere göre bu geri çekilme devamında güçlü bir ralliyi getirebilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley’nin ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Michael Wilson borsalar kazananlarının sayısının azalması nedeniyle yeni bir ralli öncesinde %10’luk bir düzeltmeye gidebilir.

Marketwatch’un haberine göre, Wilson ve ekibi pazartesi paylaştıkları araştırma raporunda piyasalardaki yükselişe rağmen artan korona virüs vakaları, 2020 ABD başkanlık seçimlerine ilişkin belirsizlikler ve neredeyse hiç denetlenmeyen hükümet harcamaları gibi risklerin su yüzüne çıkmaya başlamasıyla teknoloji bağlantılı sektörler tüm piyasayla birlikte bir düzeltme sürecine girebilir.

Baş Stratejist Michael Wilson ve stratejistler Adam Virgadamo, Andrew Pauker ve Michelle Weaver’in yazdıkları raporda, “Toparlanmadan ve boğa piyasası devam etmeden önce piyasayı yönlendirenler tarafından daha geniş endekste %10’luk düzeltmenin en olası sonuç olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Rapor teknoloji ağırlıklı Nasdaq Kompozit Endeksi’nin %1,5 oranla yükselerek tüm zamanların en yüksek kapanışını bir kez daha kırdığı kapanışın ardından geldi.

Endeks 23 Mart’ta dip yapmasının ardından %60 oranında bir ralli yaptı. Bu yükselişte büyük sermayeli Microsoft, Tesla, Facebook, Apple, Amazon gibi şirketlerin güçlü performansının oluşturduğu destek hissedildi. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri aynı süreçte %43’ün üzerinde bir yükseliş yakalasa da bu yükseliş Nasdaq’ın teknoloji hisseleri bağlantılı yükselişiyle aynı hızda gidemedi.

Morgan Stanley ekibi konuya ilişkin, “Düzeltme tamamlandıktan sonra boğa piyasasının genişlemeye devam etmesini bekliyoruz ve bizim beklentilerimize göre bu yılın sonunda ve 2021’de ekonomide ve bilançolarda şaşırtıcı iyileşme devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Wilson’ın ekibi tahminlerinde her zaman başarılı olamasa da 16 Mart tarihinde 23 Mart tarihindeki dipten bir hafta önce dip tahminlerinde başarılı oldular. Wilson korona virüs etkisiyle petrol fiyatlarındaki ani fiyat değişimlerini de başarıyla tahmin etmişti. Morgan Stanley baş stratejisti mayıs ayındaki geri çekilme sırasında da dipten almayı önermişti ki bu da dört ay süren ralli göz önüne alındığında doğru bir çağrı gibi görünüyor.

Borsa İstanbul enflasyonu izliyor

 

Borsa kahini 'boğa piyasası' diyor

 

Çeyreği rekorlarla bitiren borsalar boğa piyasasında mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yavuz Er05 Ağustos 2020 10:51

    Borsa 1000 altına gidiyor, bizim boğa kötü tökezledi. Boğa değil inek piyasası. Altın gidiyor, döviz gidecek...

  • gökhan kılıç04 Ağustos 2020 17:24

    battık

  • Türkoğlutürk 04 Ağustos 2020 14:50

    Uçakla düşmek arasındaki farkı görürüz. Çiller de göstermişti

  • Salim04 Ağustos 2020 13:50

    Borsalarda toparlanma emareleri bana göre iyi gidiyor, umarım daha da iyileşir ve hayat tamamen normale döner, herkes eski sisteme döner. Sonuçta çarklar dönmezse hayat yavaşlar ve borçlar birikebilir. Kontrolü sanayi nin artışı devam etmesi iyi olur ve hijyenik önlemler alınarak bu iş giderek daha iyi seviyelere ulaşabilir. Sanayi imalat sektörü zor dönemi atlattı gibi sanki, iyileşmeye devam ettikçe borsalar da da artış devam edebilir bence. Inşallah cabuk toparlanır piyasalar

  • Şahin 04 Ağustos 2020 11:41

    Çok beklersin uçmayı

  • HÜLYA KOBALT04 Ağustos 2020 10:55

    uçuş başladı ağustos ayı sonu bist 1300 olacak yılsonu 5 $